Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο Αρτέμοβσκ


Ο αναπληρωτής επικεφαλής του DPR Pushilin ανακοίνωσε την προώθηση ρωσικών μονάδων στο Artemovsk

Στρατιώτης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχει σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση - RIA Novosti, 1920, 25/01/2023
Στρατιώτης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχε σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ROSTOV-ON-DON, 24 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Οι μάχες στο Αρτέμοβσκ διεξάγονται ήδη στις συνοικίες που κρατήθηκαν πρόσφατα από τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, εκτελών χρέη αρχηγού της ΛΔΔ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σκληρές συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στην πόλη.
Στρατιώτης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων - RIA Novosti, 1920, 24/01/2023
Ο Pushilin ανέφερε τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση Ugledar
«Αλλά μονάδες, ιδιαίτερα ο Βάγκνερ, προχωρούν στο ίδιο το Αρτέμοβσκ, οι μάχες ήδη διεξάγονται κάπου στα περίχωρα και κάπου σε εκείνες τις συνοικίες που πρόσφατα κατείχε ο εχθρός», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο προσωρινός αρχηγός της δημοκρατίας σημείωσε ότι η σύλληψη του Soledar έχει ήδη καταστήσει δυνατό τον αποκλεισμό των οδών ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και "σε κάποιο βαθμό να τεθεί υπό επιχειρησιακό έλεγχο" οι περιοχές από τις οποίες το Κίεβο εξαπέλυσε πλήγματα.
Σύμφωνα με την ηγεσία του DPR, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στην περιοχή Artemovsk είναι κοντά στην επιχειρησιακή περικύκλωση. Λέγεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν «κυριολεκτικά έναν δρόμο» για να φτάσουν στην πόλη «σχετικά με ασφάλεια». Την προηγούμενη μέρα, αναφέρθηκε επίσης για τον καθαρισμό της Krasnopolyevka και της Μεσοποταμίας, την προέλαση στην περιοχή του οικισμού Velikaya Novoselka.
Το Artyomovsk βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα του DPR, βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka . Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Donbass .
Artemivsk: Βασικά Χαρακτηριστικά και Γραμμή Επαφής
22 Ιανουαρίου, 12:00
Artemivsk: Βασικά Χαρακτηριστικά και Γραμμή Επαφής
γραφήματα
Κοίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου