Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Βροντερό «όχι» σε νέες ανεμογεννήτριες και αιολικά στη νότια Εύβοια

 



Μαύρες σημαίες σήμερα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μεσογείων από πολίτες, που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στην Νότια Εύβοια.

«Φτάνει πια», «όχι άλλες ανεμογεννήτριες», «όχι άλλα αιολικά» και «η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό, τα βουνά ρημάζει» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ήρθαν από την νότια Εύβοια, που ασφυκτιά ήδη από την υπεράριθμη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ενώ το παρών έδωσαν μέλη φορέων και συλλογικοτήτων κατά των αιολικών και της λεηλασίας της φύσης.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί την απαρχή ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Καρύστου.

Η δημοτική αρχή τόνισε στην τελευταία από μια σειρά ομόφωνες αποφάσεις ότι τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων ώστε να γίνει γνωστό πως όσες άδειες και να δοθούν οι πολίτες θα κλείσουν δρόμους και λιμάνια καλώντας την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να σεβαστούν τις αποφάσεις του δήμου και την επιθυμία των κατοίκων της Καρύστου «να ζήσουν σε ένα τόπο που δεν θα ντρέπονται να παραδώσουν κάποια στιγμή στα παιδιά τους».

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...