Μάχη «κορυφής» διεξάγεται σήμερα στη Βουλή, στην αυλαία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πως θα έχουν μια από τις πιο σκληρή τους μονομαχίες, σε μια συζήτηση που αποτελεί «προάγγελο» της πορείας έως τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρώσει στα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις έξι προσώπων.

Οι ομιλίες των αρχηγών θα ξεκινήσουν με την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και θα ακολουθήσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ εκτός Αθηνών βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η διαδικασία στη Βουλή θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Δείτε live τη συνεδρίαση

12:47
Εριφύλη Πετράκου

Τασούλας: Για να σας προστατεύσω το είπα αυτό

12:46
Εριφύλη Πετράκου

Χειροκροτήματα από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

12:46
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Δεν θα λογοκρίνετε την πολιτική μου παρουσία - Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία

12:46
Εριφύλη Πετράκου

Τασούλας σε Τσίπρα: Να σκεφτείτε αυτές τις εκφράσεις είναι άλλης τάξεως

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να σκεφτεί τις εκφράσεις του.

12:45
Εριφύλη Πετράκου

Φασαρία και διαμαρτυρίες από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας

Οι αναφορές Τσίπρα προκάλεσαν αντιδράσεις στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας.

12:44
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργού μειωμένου καταλογισμού

«Σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυποργό να κρύβεται πίσω από τον ανηψιό του και να λέει δεν έχω εγώ ευθύνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό «μειωμένου καταλογισμού» παρά να αναλάβετε με τόλμη τις ευύθύνες που σας αναλογούν

12:43
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Εδώ είναι τα στοιχεία - Θα απαντήσετε πάνω σε αυτά;

Μας ζητούσατε να φέρουμε στοιχεία, «δεν θα φέρουμε εμείς στοιχεία δεν θα αποδείξουμε εμείς ότι δεν είμαστε ελέφαντες», τόνισε και πρόσθεσε ότι τώρα είναι εδώ τα στοιχεία. «Θα απαντήσετε πάνω σε αυτά;»

12:41
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας για Ράμμο: Προσωπική απόφαση Μητσοτάκη η επίθεση σε έναν έντιμο δικαστή

«Δική σας προσωπική απόφαση η επίθεση στην ΑΔΑΕ και σε έναν έντιμο δικαστή επειδή επιτέλεσε το συνταγματικό του καθήκον», είπε στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

12:39
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Πρόκειται για καλά οργανωμένο σχέδιο

«Πρόκειται για καλά οργανωμένο σχέδιο. Δεν πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο, αλλά για εγκληματική οργάνωση».

12:38
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Επιλέξατε το δρόμο της εκτροπής

«Επιλέξατε το δρόμο της εκτροπής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ότι το μόνο που κατάφερε ο πρωθυπουργός είναι να γίνει «δύο φορές ένοχος»

12:38
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εξαπολύσατε πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας

«Εξαπολύσατε πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας, με απειλές για φυλάκιση, με καταστροφές εγγράφων όταν έγιναν οι αποκαλύψεις στην ΕΥΠ και με σπίλωση ή πιο σωστά δολοφονία χαρακτήρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

12:36
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε ψέματα παντού

«Σας ζητούσα να δεσμευθείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του τότε υπουργού Ενεργειας και τώρα Εργασίας», είπε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Όταν σας ζήτησα να δεσμευθείτε ότι αν αποδειχθεί ότι έγιναν αυτές οι παρακολουθήσεις θα αναλάβετε την ευθύνη σας και θα πράξετε αυτό που πρέπει, τότε προτιμήσατε την ταπείνωση από μια ισχυρή δέσμευση. Τρέξατε προς την έξοδο».

«Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε ψέματα παντού»

12:33
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας: Δεν μπορείτε να παριστάνετε πια τον ανήξερο κ. Μητσοτάκη

12:33
Εριφύλη Πετράκου

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: 6 μήνες παρανομήσατε, εκβιάσατε συγκαλύψατε

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης, κ. Μητσοτάκη 6 μήνες τα κάνατε όλα, ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή παρανομήσατε συγκαλύψατε εκβιάσατε και παρόλα όσα κάνατε σήμερα είστε πάλι εδώ, ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της ομιλίας του

12:30
Εριφύλη Πετράκου

Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας

12:28
Εριφύλη Πετράκου

Κατρίνης: Πιο κοντά ένα νέο ξεκίνημα με ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη

Όσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ από την κάλπη, τόσο πιο κοντά θα έρθει η χωρα σε ένα καινούριο ξεκίνημα, μια νέα κυβέρνηση χωρίς πάτρονες, τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Το πολιτικό ζήτημα της χώρας δεν είναι αν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας.

12:25
Εριφύλη Πετράκου

Κατρίνης: Η χώρα έχει πολιτικό πρόβλημα με ευθύνη του πρωθυπουργού

«Η χώρα έχει πολιτικό πρόβλημα που είναι οξύτερο ακόμη και από την περίοδο των μνημονίων», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Έκανε λόγο για πρόβλημα αμφισβήτησης «για να μην πω κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών» για το οποίο την «ευθύνη την έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

12:19
Εριφύλη Πετράκου

Μήνυμα Βαρουφάκη από την Κούβα: Ολιγαρχική, παρακρατική εξουσία

Την άποψη ότι «δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης» αλλά χρειάζεται «μομφή στην ολιγαρχία» εκφράζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης από την Κούβα όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:17
Εριφύλη Πετράκου

Κατρίνης: Απέτυχε παντού η κυβέρνηση - Δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από εμάς

«Αυτός ο πρωθυπουργός αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Κατρίνης. Πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση «απέτυχε παντού» και προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα.

12:16
Εριφύλη Πετράκου

Για τις παρακολουθήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Επιβεβαιώνει ένα νοσηρό κλίμα που υπάρχει εδώ και καιρό στις ένοπλες δυνάμεις» η παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο κ. Κατρίνης

12:15
Εριφύλη Πετράκου

Κατρίνης: Παράδοξο να εμφανίζεται ως τιμητής ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, είναι «παράδοξο» να εμφανίζεται ως τιμητής ο ΣΥΡΙΖΑ «που βαρύνεται με εξόχως αντιθεσμικές στάσεις».