Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας πιλότος του μοιραίου Φάντομ

 

→ φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI



Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Συνεχίζονται στο μεταξύ οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών.

«Συγκλονισμένος» δήλωσε από την Ιαπωνία, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να δηλώνει: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Εικόνες από τα συντρίμμια/protinews 

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130. Οι έρευνες οδήγησαν, σε πρώτη φάση, στον εντοπισμό συντριμμιών στην περιοχή ενώ ακολούθησε η τραγική είδηση για τον εντοπισμό του ενός πιλότουΝα σημειωθεί ότι αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι οι δύο πιλότοι ενεργοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη και παραμένει «ασαφές» το αν τα δύο μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να εκτιναχθούν από το μαχητικό πριν αυτό πέσει στη θάλασσα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ευνοϊκές, με μικρής έντασης ανέμους.


► Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...