Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η Κομισιόν καθαρίζει τον Αβραμόπουλο, συνεχίζει να «κελαηδάει» ο Παντσέρι

 

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ



Πλήρης κάλυψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Νέα κατάθεση του «εγκέφαλου» του κυκλώματος, ενώπιον των αρχών και ο Τζιόρτζι

Πλήρης κάλυψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που ήταν επίτιμο μέλος στην Fighting Impunity, επικεφαλής της είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος του Qatar-gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. 

Σύμφωνα με το Euractiv, o πρώην Επίτροπος, που υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την δράση του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που έθεσε η Κομισιόν για την έγκριση της συμμετοχής του και δεν επικοινώνησε με κανέναν αξιωματούχο της Επιτροπής

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, ο Αβραμόπουλος πληρώθηκε 60.000 ευρώ για ένα έτος (5.000 ευρώ μηνιαίως) για να προωθήσει τις θέσεις της ΜΚΟ σε μόλις δύο συνέδρια με τις αποκαλύψεις να προκαλούν αντιδράσεις σχετικά με τον ρόλο του στη ΜΚΟ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τότε εσωτερική διαδικασία για να εξακριβώσει ότι τηρούσε τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στην άδεια, μεταξύ των οποίων και ότι δεν έπρεπε να επικοινωνεί με το προσωπικό της Επιτροπής για λογαριασμό της ΜΚΟ.

Νέα κατάθεση του «εγκέφαλου», ενώπιον των αρχών ο Τζιόρτζι

Τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα, τρίτη, κατάθεση του Παντσέρι στο πλαίσιο της μυστικής συμφωνίας του με τις βελγικές αρχές προκειμένου να δώσει όλα τα στοιχεία και τα ονόματα με αντάλλαγμα μια ηπιότερη ποινή.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η κόρη και η σύζυγός του, που βρίσκονται σε κάτ' οίκον περιορισμό από τις 9 Δεκεμβρίου, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, συνέπεια της απόφασης των εισαγγελικών αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της Παντσέρι και της Κολεόνι στις Βρυξέλλες.

Ενώπιον των βελγικών αρχών θα βρεθεί σήμερα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φρατζέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό ότι η σύζυγός του δεν είχε την εμπλοκή στην υπόθεση.

Χθες ο Βέλγος δικαστής Μισέλ Κλεζ συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Μιλάνου στη γειτονική χώρα με την παρουσία ανδρών της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος, που εγείρει εικασίες για άνοιγμα φακέλου σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...