Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Κυβέρνηση: Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας είναι μια ευκαιρία συνολικής αποτίμησης

 


«Θα συγκρίνουν οι πολίτες τις τετραετίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας
EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε το μπρίφινγκ με αναφορά στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και που ήδη συζητείται στη Βουλή.

«Είναι μια ευκαιρία συνολικής αποτίμησης και θα αποτελέσει -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- τον πρόλογο μιας νέας ήττας του κ. Τσίπρα.

Είναι μια ευκαιρία πλήρους αποτίμησης διότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια σύγκριση για όλα: Για την οικονομία, την απασχόληση, τη διεθνή θέση της χώρας, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό και φυσικά και το κράτος δικαίου. Θα φανεί έτσι γιατί ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, στο πεδίο της αληθινής ζωής, επιλέγει το «γήπεδο» της λάσπης και της τοξικότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Όπως συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δώσει απαντήσεις και για θέματα όπως για παράδειγμα τις επισυνδέσεις επί κυβέρνησης του, για το «μαύρο χρήμα» και την υπόθεση Καλογρίτσα, το θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας μίας ψεύτικης είδησης για το δήθεν θάνατο ενός μικρού παιδιού στον Έβρο. Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα της ΑΔΑΕ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη αυτή την υπόθεση.

«Για κάποιο περίεργο λόγο, για κάποιο ύποπτο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και πάλι μανιωδώς να γίνει δημόσια θεσμική συζήτηση για τις επισυνδέσεις δίχως να έχουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Το σωστό θεσμικά θα ήταν να έχει προηγηθεί η δικαστική διερεύνηση και έπειτα να επιχειρηθεί η πολιτική αποτίμηση. Η απάντηση για την αντιστροφή της κανονικότητας, της θεσμικής τάξης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται και εδώ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Θεωρεί ότι θα κερδίσει πολιτικά από το σκοτάδι, πριν το απόλυτο το φως και για αυτή την υπόθεση έλθει στην επιφάνεια», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ κατέληξε την εισαγωγική του τοποθέτηση τονίζοντας ότι «την Παρασκευή το απόγευμα θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξει ο Πρωθυπουργός τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας. Το διακύβευμα για την Πατρίδα και τους ανθρώπους στις εκλογές που έρχονται είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια Δημοκρατία ισχυρή, και μια Δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, συλλογικό και εθνικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου