Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Επινοούν νέα αφηγήματα εν μέσω συνεχών αποκαλύψεων

 

EUROKINISSI



Η «παρέλαση γελοιότητας», οι συγκρίσεις με Ουκρανία και το επιχείρημα πως έγιναν υποκλοπές για να... προστατευθούν όσοι ήταν υπό παρακολούθηση.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη θλιβερή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή –με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης– κι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν λένε να κοπάσουν.

Ωστόσο, ούτε τα... αφηγήματα απουσιάζουν, τα οποία επιστρατεύουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να πείσουν –ματαίως βεβαίως–πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, υπουργών, ανώτατων αξιωματούχων του στρατού και άλλων.

Έτσι, δημοσίευμα της «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο» και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή τονίζει ότι οι εισαγγελικές έρευνες φέρνουν στο φως νέες αποκαλύψεις για τις εταιρείες που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται τρία πρόσωπα που έχουν στενή σχέση με τους κουμπάρους του Γρ. Δημητριάδη, Λαβράνο και Μπίτζιο. 

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εισαγγελείς διαπίστωσαν πως μια στενή συνεργάτιδα του Φέλιξ Μπίτζιου (βασικός μέτοχος με 35% της ελληνικής Intellexa), βρέθηκε από το 2021 να δηλώνεται ως εργαζόμενη στην εταιρεία Krikel. Πρόκειται για την Ευαγγελία (Λίνα) Κατσούδα, η οποία είναι γραμματέας του Φέλιξ Μπίτζιου ήδη από το 2012. Λόγω της σχέσης της Κατσούδα με τον Μπίτζιο και της συνεργασίας της με τον Γ. Λαβράνο, θεωρήθηκε ότι είναι πρόσωπο που μπορεί να εισφέρει στην έρευνά τους: στη βάση έγινε έφοδος στην οικία της και συνελέγη υλικό το οποίο αξιολογείται.

Την ίδια στιγμή, το Documento της Κυριακής αποκαλύπτει ότι «φύτεψαν το Predator και στην οικογένεια», αναφερόμενο στους Ντόρα, Κώστα και Αλεξία Μπακογιάννη. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το κακόβουλο λογισμικό έχει εντοπιστεί από ιδιωτική εταιρεία και στα τρία τηλέφωνα. 

Σημειώνεται επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες, δημοσίευμα της Εστίας αποκάλυπτε ότι οι τρεις παραπάνω (Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης και Αλεξία Μπακογιάννη) έστειλαν τα κινητά τους για έλεγχο στη Βρετανία, προκειμένου να εξεταστεί εάν έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων. 

Η Ουκρανία και η «προστασία»

Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ευτελή τεχνάσματα και σε... λάσπη στον ανεμιστήρα. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο ίδιος ο πρωθυπουργός κούνησε το δάκτυλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως η επιστολή που έλαβε ο ίδιος απ' τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο (σχετικά με το ποιοι ήταν υπό παρακολούθηση) δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα. Άμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος διέψευσε τον πρωθυπουργό, δίνοντας στη δημοσιότητα την επίμαχη επιστολή.

Το Σάββατο, ήταν η σειρά στελεχών της Ν.Δ. να προσπαθήσουν να θολώσουν τα νερά. Ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Action 24, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για λόγους... δικής τους προστασίας παρακολουθούνταν τα έξι άτομα (Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος), για τα οποία έκανε τη σχετική ερώτηση στην ΑΔΑΕ ο Αλ. Τσίπρας. 


«Εγώ, ως Γιώργος Κουμουτσάκος, επειδή έχω μία μακρά θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και είμαι εξοικειωμένος με το τι είναι απόρρητο και πώς πρέπει να προστατεύεται, θέλω να σας κάνω μία ερώτηση: Αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να γινόντουσαν για προστασία των παρακολουθουμένων;», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Επίσης, ο Χάρης Θεοχάρης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τις παρακολουθήσεις που γίνονται στην Ελλάδα με αυτές στην Ουκρανία, εν μέσω πολέμου με τη Ρωσία. «Το μισό υπουργικό συμβούλιο και αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών και οτιδήποτε... κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παραιτήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Κίεβο παρακολουθεί ανθρώπους που βρίσκονται «τόσο ψηλά», ακόμα και υπουργούς. 

Υπενθυμίζονται και τα πρόσφατα «μαθήματα κανονικότητας» από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προσπάθησε επιμόνως να χαρακτηρίσει ως φυσιολογικό το όργιο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, με την επίφαση της νομιμότητας.

«Παρέλαση γελοιότητας από βουλευτές ΝΔ»

Με αφορμή τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για κατρακύλα και «αυτοεξευτελισμό» από πλευράς βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου «να δικαιολογήσουν το "ναι" στο παρακράτος Μητσοτάκη». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «κατανοούμε την άβολη θέση τους, αφού άλλοι για την καρέκλα και άλλοι γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις, ψήφισαν υπέρ των υποκλοπών ακόμα και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα δισ. των εξοπλιστικών».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες με την ψήφο τους 156 βουλευτές της ΝΔ μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη με τις παρακρατικές υποκλοπές σε σκάνδαλο της ΝΔ. 

Κατανοούμε την άβολη θέση τους, αφού άλλοι για την καρέκλα και άλλοι γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις, ψήφισαν υπέρ των υποκλοπών ακόμα και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα δις των εξοπλιστικών.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τη σημερινή παρέλαση γελοιότητας, με δικαιολογίες όπως του κ. Κουμουτσάκου πως «δεν αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να έγιναν για προστασία των παρακολουθουμένων» ή του κ. Θεοχάρη πως ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργούς, όπως ο Ζελένσκι, που τους παρακολουθούσε για διαφθορά και κατασκοπεία!

Οι βουλευτές της ΝΔ απλά επιβεβαιώνουν πως η κατρακύλα και ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει τέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου