Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν ζημιές από πυρά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς δύο κατευθύνσεις


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη συνέχιση της επίθεσης στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk και Zaporozhye

Ουκρανοί στρατιωτικοί - RIA Novosti, 1920, 28/01/2023
Ουκρανοί στρατιώτες. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 28 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Η ομάδα Vostok προκάλεσε ζημιές από πυρκαγιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενώ συνέχιζε την επίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk και Zaporozhye, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας .
«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού σε αυτές τις περιοχές την ημέρα ανήλθαν σε 70 Ουκρανούς στρατιώτες», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν επίσης δύο οχήματα μάχης πεζικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, τρία οβιδοβόλα D-20 και D-30 και το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Ugledar, Novoselka, Novomayorsky στη ΛΔΔ και Lugovskoye στην περιοχή Zaporozhye.Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στα χωριά Vodiane στη ΛΔΔ και Nikolskoe στο Zaporozhye.
Η Μόσχα διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...