Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρνηθα – Οι φλόγες δεν έφτασαν στον πυρήνα του εθνικού δρυμού

 


Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρνηθα – Οι φλόγες δεν έφτασαν στον πυρήνα του εθνικού δρυμού

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Πάρνηθα, έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή της Πάρνηθας επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία και μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.
Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του εθνικού δρυμού.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις -κατά τόπους- εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.
Παράλληλα, με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...