Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει νέα δεδομένα στην κούρσα διαδοχής

 Κασσελάκης


Με πέντε υποψηφιότητες, μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη με ένα δυνατό επικοινωνιακά βίντεο, οδεύει προς το διαρκές συνέδριο το ερχόμενο Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ απομένουν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε έκπληξη με την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως ταράζει τα νερά και αυτό ήδη αποτυπώνεται στις προβλέψεις των στοιχηματικών που τον φέρνουν στη δεύτερη θέση μετά την Έφη Αχτσιόγλου.

«Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Στ. Κασσελάκης και δίνει έμφαση στο να αναδειχθεί η εικόνα του αυτοδημιούργητου αλλά και του υποψηφίου που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάνει άλλωστε ευθείες αναφορές στον πρωθυπουργό, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «κληρονόμο» και «σκηνοθετημένο πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ». 

Το Σάββατο το Διαρκές Συνέδριο

Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν την προσοχή τους στο Διαρκές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Είναι η ημέρα που θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, ώστε στις 10 Σεπτεμβρίου να γίνουν οι εκλογές. Αν κάποιος υποψήφιος ή υποψήφια δεν λάβει εκείνη την ημέρα το 50%+1 των ψήφων, τότε οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μία εβδομάδα αργότερα.

Ήδη τις υποψηφιότητές τους έχουν ανακοινώσει η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια άλλη υποψηφιότητα όσο η διαδικασία παραμένει ανοιχτή.

Νέα πρόταση Παππά: Να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος

Στο κόμμα της Κουμουνδούρου τους απασχολεί η συμμετοχή με τον Νίκο Παππά, υποψήφια για την προεδρία του κόμματος να καταθέτει μια νέα πρόταση: Να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ψηφίζουν και οι φίλοι του κόμματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, θα πολλαπλασιάσει τη δύναμή μας και θα την κάνει πολιτικά ακόμα πιο ισχυρή» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει αμέσως μετά: «Απολύτως ανοιχτή διαδικασία. Υπάρχει μητρώο φίλων του κόμματος, νομίζω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο ώστε να ψηφίζουν και οι φίλοι».

Η διαφωνία για το debate

Κρίσιμο θέμα για το διαρκές συνέδριο είναι η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων.

Την Παρασκευή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φάνηκε αντίθετος, σημειώνοντας ότι «βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους. Κατά συνέπεια η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του μέσα σε αυτό το κλίμα θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες».

Εν συνεχεία πρότεινε αντί του ντιμπέιτ μια «ανοιχτή συζήτηση» μεταξύ των 4 υποψηφίων υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

Το στοιχείο που άναψε φωτιές και προκάλεσε αντιδράσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους (Στέφανο Τζουμάκα και Νίκο Παππά) ήταν ότι ανέφερε πως η πρόταση αυτή «έγινε δεκτή» απ’ όλες τις πλευρές.

Η πλευρά Τζουμάκα ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία και πως ήταν θετική στο να γίνει συζήτηση στις Νομαρχιακές Επιτροπές τόσο του Πειραιά όσο και της Αθήνας, χωρίς αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα να γίνει και ντιμπέιτ. Με αυτή την άποψή τάχθηκε και ο Νίκος Παππάς. «Αυτή τη στιγμή από τις τέσσερις υποψηφιότητες υπάρχει μία αρνητική και δύο θετικές τοποθετήσεις όσον αφορά την τηλεοπτική συζήτηση» ανέφεραν οι συνεργάτες του Νίκου Παππά.

Το ενδιαφέρον μετατίθεται για αύριο, Τετάρτη, που αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων με τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη.

Συνεχίζουν πυρετωδώς τις περιοδείες

Η Έφη Αχτσιόγλου την Πέμπτη 31/8 θα επισκεφθεί τις Αχαρνές και θα συμμετάσχει στις 19:30 σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Cafe Jackson's (οδός Φιλαδέλφειας 9, Αχαρνές).

Αντίστοιχα ο Νίκος Παππάς συνεχίζει τις περιοδείες του. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια, Καστοριά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εκατοντάδες μέλη και φίλους - φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...