Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ποιος καίει την Ελλάδα και ποιος παίζει με τη φωτιά;

  Χώρα παρανάλωμα - κράτος θεατής


Η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ, υιοθετώντας επιχειρήματα της Ακροδεξιάς, στοχοποιούν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για το κύμα των πυρκαγιών που κατακαίει τη χώρα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αφορμή τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Ελλάδα, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη και κατευθυνόμενη επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και στοχοποίησης των μεταναστών. Σε άλλη παραλλαγή, για τις φωτιές ευθύνονται Τούρκοι ή Ρώσοι πράκτορες ή ακόμα ακόμα και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Οπως γράφει ο Ράινχαρντ Κιουνλ (Reinhard Kühnl) στο κλασικό βιβλίο του «Μορφές αστικής κυριαρχίας: Φιλελευθερισμός - Φασισμός» (Εκδόσεις Εγνατία), «ο αντισημιτισμός αποδεικνύεται σαν μια ιδεολογία που κατευθύνει την υπάρχουσα επιθετικότητα προς ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχει να κάνει τίποτα περισσότερο με τις αιτίες της επιθετικότητας αυτής απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα. Τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και οι υπόλοιπες παραλλαγές της φιλοσοφίας του ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ: Τσιγγάνοι και ξένοι, εργάτες, ομοφυλόφιλοι και μασόνοι πρέπει να πληρώσουν σαν αντικείμενα επιθετικότητας... Σαν τέτοια είναι ιδιαίτερα κατάλληλες εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που διακρίνονται λόγω της εμφάνισης και της συμπεριφοράς τους από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και μπορούν συνεπώς εύκολα να αναγνωριστούν».

Τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους (Δημήτρης Καιρίδης, Παύλος Μαρινάκης κ.λπ.), με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, επιρρίπτουν την ευθύνη για τις πυρκαγιές στους μετανάστες και τους «λαθροδιακινητές».

Σε βοήθειά τους έρχονται τόσο συστημικά όσο και περιθωριακά ΜΜΕ, με πρωτοστατούσα την εφημερίδα «Απογευματινή», η οποία σε πρωτοσέλιδό της αναφέρει στις 23 Αυγούστου: «Ποιοι καίνε την Ελλάδα!», «Ασύμμετρη δολιοφθορά σε σημεία στρατηγικής σημασίας», «Τα περάσματα και ο αντιπερισπασμός των δουλεμπόρων», «Σοβαρές υποψίες για υβριδικό πόλεμο στη Θράκη», «Η ανεξέλεγκτη δράση των Ρομά στον Ασπρόπυργο». Και προσθέτει στο ανάλογο ρεπορτάζ: «Οσο περνούν οι ώρες, όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις εμπρησμών, είτε από λαθροδιακινητές είτε από επιτήδειους… Στελέχη της ΕΥΠ θεωρούν ως πιθανό το σενάριο αντιπερισπασμού, χωρίς να αποκλείουν κάποιες εκ των πυρκαγιών να είναι έργο πρακτόρων ή άλλων αλλοδαπών που θέλουν να πλήξουν τον Εβρο». Ενώ το «ρεπορτάζ» συνεχίζει στο ίδιο κλίμα, λέγοντας ότι «η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός υβριδικού πολέμου, κατά τον οποίο δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές του κράτους».

Παράλληλα, τα «ΝΕΑ» γράφουν πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι», ενώ η «Espresso» αναφέρει: «Εξοργισμένοι κάτοικοι: Μας κατακαίνε μετανάστες βάσει σχεδίου - Θα τους κάψουμε και εμείς». Από κοντά και το «Μακελειό»: «Ο αρχηγός της ΜΙΤ έκαψε τη χώρα» και συνεχίζει: «Εθνικά Τάγματα Πολιτοφυλακής πήραν το νόμο στα χέρια τους, συλλαμβάνουν και τσουβαλιάζουν στο ξύλο έμμισθους λαθρέποικους». Η αναφορά γίνεται με αφορμή τον ακροδεξιό στον Εβρο που είχε «συλλάβει» 13 μετανάστες και τους είχε φυλακίσει στο τρέιλέρ του και καλούσε για πογκρόμ εναντίον μεταναστών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μαζί με τους δύο συνεργούς του. Αυτό το φασιστοειδές επιχείρησε ο ΣΚΑΪ να τον εμφανίσει σαν «λαθροδιακινητή», συνεχίζοντας ακόμα και όταν είχε προσαχθεί. Στην ίδια γραμμή και ο «Ελεύθερος Τύπος» έγραφε στο προχθεσινό του πρωτοσέλιδο: «Ερευνες από ΕΛ.ΑΣ., ΕΥΠ και Πυροσβεστική για τη “σκοτεινή” πλευρά των πυρκαγιών».

Είναι εμφανές ότι το «βαθύ κράτος» της Ακροδεξιάς έχει βάλει στο στόχαστρο σαν ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ τους μετανάστες, 18 από τους οποίους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς, για να μην τους εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, της Ελληνικής Λύσης, πρωτοστάτησε σε αυτό το «λιντσάρισμα», δηλώνοντας: «Η αλήθεια ήταν ότι οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες. Οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν τους εμπρησμούς από χέρια παράνομων μεταναστών. Ολο αυτό επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση. Λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι με ψευτο-φράχτες για οικόσιτα δεν λύνεις το πρόβλημα της εισόδου των παράνομων μεταναστών». Ενώ ο βουλευτής του, Πάρης Παπαδάκης, σε αναρτήσεις του τις τελευταίες ημέρες ανέφερε: «Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων... καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!». Αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Από την άλλη, το κόμμα «Νίκη», με αφορμή τις πυρκαγιές και όπλο την ασύστολη συνωμοσιολογία, κάλεσε την κυβέρνηση «να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να ζητήσει αμέσως βοήθεια από την ευρωπαϊκή της οικογένεια». Μήπως να ανασταλούν και μερικά άρθρα του Συντάγματος;

Λίγες ημέρες πριν, στις 12 Αυγούστου, ο Πακιστανός εργάτης Σιράζ Σαφτάρ έπεφτε νεκρός, μαχαιρωμένος από τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 18-20(!) χρόνων, με ρατσιστικό κίνητρο. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παίζει στην κυριολεξία με τη φωτιά, δημιουργώντας εξιλαστήρια θύματα και δίνοντάς τα βορά σε κάθε εθνικοπαράφρονα και ακροδεξιό. Στον διαγκωνισμό της η Ν.Δ. με την Ελληνική Λύση, τη ΝΙΚΗ και τους «Σπαρτιάτες» δεν διστάζει να υποδαυλίσει τα πιο ταπεινά και υπερσυντηρητικά ανακλαστικά του ελληνικού λαού, στοχοποιώντας τους μετανάστες.

Για να εξηγούμαστε, οι προφανείς ομοιότητες με τις μεθόδους του φασισμού δεν υπονοούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαθιδρύσει αύριο κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς. Ομως τα δημοκρατικά ανακλαστικά θα πρέπει να μείνουν σε εγρήγορση, καθώς αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός: με το Predator παραβίασε μαζικά τα δικαιώματα πολιτικών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών, ενώ η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας βρίσκεται σε πρώτη ζήτηση.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει ενσωματώσει και έχει δώσει κεντρικούς ρόλους σε όλη την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ: Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη, έχοντας σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει και την ακραία ιδεολογία τους. Πλέον η Ν.Δ. δεν είναι το κόμμα που υπήρξε επί Κώστα Καραμανλή. Εχει μετατοπιστεί τόσο (ακρο)δεξιά που πλέον συγγενεύει απόλυτα με τη ΝΙΚΗ, την Ελληνική Λύση και τους «Σπαρτιάτες». Οι κίνδυνοι είναι προφανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου