Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Οι φλόγες απειλούν το Σουφλί UP

 φωτιά στον Έβρο

screen shot


Άλλη μια δύσκολη νύχτα προμηνύεται για κατοίκους και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο, καθώς η κατάσταση παραμένει δραματική με την τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχου για 13η ημέρα. Ανάστατοι οι κάτοικοι διαφόρων οικισμών που έχουν λάβει επανειλημμένα μηνύματα μέσω του 112 για απομάκρυνση απ' τις εστίες τους. Λίγο πριν απ' τις 9 το βράδυ όσοι βρίσκονταν στο Σουφλί ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να είναι σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

ADVERTISING

Τα τοπικά μέσα του Έβρου αναφέρουν ότι γίνεται αγώνας να φύγει από το Σουφλί, ενώ το πύρινο μέτωπo κινείται προς Σιδηρό και Πρωτοκκλήσι.

Για λίγο έβρεξε νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να διαρκέσει πολλή ώρα. Αυτό που ανησυχεί την Πυροσβεστική είναι η ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται την Κυριακή, ενώ σήμερα για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα λόγω του πυκνού καπνού πάνω από τις περιοχές Γιάννουλη και Σιδηρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνδράμουν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Άλλο ένα δύσκολο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε σήμερα στη Μεσσηνία. Οι κάτοικοι του χωριού Ασπροπουλιά έλαβαν το μεσημέρι μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες» Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, αλλά νωρίς το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στην Πάρνηθα, στο μεταξύ, συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απ' την Πυροσβεστική.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...