Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Για «τη ζωή που μας αξίζει» μίλησε η Αχτσιόγλου

 η Έφη Αχτσιόγλου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI


«Οι πιο όμορφες μέρες είναι μπροστά μας... Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε, επειδή θα τις κερδίσουμε.»

Υπό τη βαριά σκιά όσων τραγικών συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλία και με τις εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι προ των πυλών, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «τη ζωή που μας αξίζει» στην κεντρική της ομιλία στην Αθήνα.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι πρέπει να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που σάρωσαν τη χώρα και κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές. Σημείωσε, επίσης, πως «μπροστά μας εξελίσσεται ένας κατήφορος, κυριολεκτικός και ηθικός, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτόν τον κατήφορο είναι δική μας ευθύνη και χρέος να υψώσουμε ανάχωμα, να βάλουμε φραγμό».

Αναφερόμενη στο πώς η ίδια φαντάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «αν έπρεπε να απαντήσω με μια φράση, θα έλεγα "η εικόνα που είδαμε σήμερα εδώ". Οι άνθρωποι που μου έκαναν την τιμή να μιλήσουν πριν ανέβω στο βήμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που χρειαζόμαστε και που θέλουμε. Ένα κόμμα κοινωνικό, ένα κόμμα σύγχρονο και παρεμβατικό, ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα που θα νιώθει άνετα να ακούει και να συνομιλεί, ένα κόμμα που θα νιώθει πάνω από όλα υποχρεωμένο να συγχρονίζεται με τις διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας, του νεανικού ριζοσπαστισμού, των νέων κοινωνικών κινημάτων, των πιο ελπιδοφόρων ρευμάτων σκέψης και επιστημονικής αναζήτησης. Αυτή είναι η κοινωνική δυναμική που μπορεί να μας εξοπλίσει για τις μάχες που έρχονται. Ή που μάλλον ήδη είναι εδώ».

Τόνισε επίσης πως «σήμερα, εδώ βρισκόμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, εμπειρίες και διαδρομές. Μας ενώνει όμως ένας κοινός στόχος για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς, δημοκρατίας και ελευθερίας. Μας ενώνει και η βαθιά αντίληψη για το τι είναι πολιτική. Η πολιτική που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο και όχι στα συνθήματα, που μπορεί να είναι ταυτόχρονα ριζοσπαστική και ρεαλιστική».

Και υπογράμμισε: «Είμαι μια από εσάς. Και για αυτό ξέρω ότι στη ζωή δεν υπάρχουν ευκολίες και μαγικές λύσεις. Ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια, συνεχείς και καθημερινές μάχες και μια διαρκή αναμέτρηση με οργανωμένα συμφέροντα και αντιστάσεις που θέλουν να μετατρέψουν την αριστερά σε μια δύναμη στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού. Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Όχι από κάποιον κακώς εννοούμενο κομματικό πατριωτισμό. Αλλά από τη βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες που αναμένουν από εμάς να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

Ολοκληρώνοντας έστειλε αγωνιστικό μήνυμα: «Αυτή είναι η δική μας πρόσκληση στην ελληνική κοινωνία: Να πιστέψουμε ότι οι πιο όμορφες μέρες μας δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας. Αλλά δεν θα έρθουν μόνες τους. Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε. Θα έρθουν επειδή θα τις κερδίσουμε. Και αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Δέσμευση σε κάθε έναν και κάθε μία από εσάς, σε αυτούς που έχουμε συναντηθεί στις δεκάδες συσκέψεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών, που έχουμε συμφωνήσει ότι με την πολιτική δεν παίζουμε, αλλά κάνουμε πολιτική γιατί μας ενδιαφέρουν οι ζωές μας. Οι ζωές των πραγματικών ανθρώπων. Στις 17 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τη δική μας υπόθεση. Τη δική μας ζωή».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:

  • Διάνα Βουτυράκου (Επιστήμονας ρομποτικής, ιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds)
  • Νάσος Ηλιόπουλος (Βουλευτής, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.)
  • Δημήτρης Λυρίτσης (Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α.)
  • Αριστείδης Μπαλτάς (Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π., π. Υπουργός Πολιτισμού)
  • Γιώργος Παπαδημητρίου (Cοurier, πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Ταχυδρομικών-Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής)
  • Όμηρος Πουλάκης (Ηθοποιός)
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Οικονομολόγος)
  • Αγγελίνα Χαρένια (φοιτήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, δραστηριοποιούμενη στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φεμινισμού)

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Κάκη Μπαλή, από την εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2