Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζει τη προέλαση στην Γάζα το Ισραήλ – Χαμάς: «Μπήκανε σε άδειες φάρμες» Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι άρματα μάχης έχουν σε εισχωρήσει έως και 5 χλμ από τα σύνορα με την Χαμάς 31.10.2023 | 17:46



Newsroom | email: info@pronews.gr

Οι Ένοπ λες Δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες συνοδεύονται από αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Στους ισχυρισμούς του Ισραήλ πως προελαύνει με ταχείς ρυθμούς στον παλαιστινιακό θύλακο η Χαμάς απαντά πως πρόκειται για «θέατρο».

Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρματα μάχης έχουν σε εισχωρήσει βάθος έως και 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Χαμάς να διαψεύδει υποστηρἰζοντας ότι «τα τεθωρακισμένα μπήκαν μόνον σε άδειες φάρμες και σε περιοχές που είχαν χτυπηθεί.


Επομένως, αυτό που κάνουν δεν είναι στρατιωτική επιτυχία. Είναι απλά θέατρο».

Δορυφορικές φωτογραφίες, που δημοσίευσαν οι New York Times, δείχνουν ισραηλινά τανκς να βρίσκονται στην λεωφόρο Αλ Μπαχρ στην Γάζα, που διασχίζει την Λωρίδα από την παραλία προς την Τζαμπάλια.

Η διασταύρωση των οδών Μπαχρ και Ρασίντ είναι σημαντική για τις IDF αναφέρει η Jerusalem Post. Η Ρασίντ είναι ένας μεγάλος δρόμος που εκτείνεται από Βορρά προς Νότο.

Ξεκινά περίπου ένα χιλιόμετρο νότια των συνόρων και εκτείνεται σε όλο το μήκος του νότου, περνώντας από τον καταυλισμό Σάτι και το λιμάνι της Γάζας προτού κατευθυνθεί προς τη, νότια περιοχή της Λωρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...