Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Άφησε… πίσω του τον ΣΕΒ, επιτέθηκε στον Μητσοτάκη

 Στέφανος Κασσελάκης


Να μην επαναλάβει τα «λάθη» του ΣΕΒ προσπάθησε ο Στέφανος Κασσελάκης από το συνέδριο του Economist, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και εκτοξεύοντας σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μοτίβο σκληρής αντιπολίτευσης επέλεξε να παρουσιάσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο του Economist, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αλλά κάνοντας και τα απαραίτητα ανοίγματα προς το εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και το σόου με την επενδυτική βαθμίδα, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια οικονομία που έχει τεράστιο δρόμο μπροστά της για να πετύχει την σύγκληση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το ΑΕΠ κατά κεφαλήν είναι λιγότερο από το 60% του μέσου όρου της ΕΕ. Μιλάμε για μια 15-ετία ανάπτυξης που έχει χαθεί – μια ολόκληρη γενιά»

ADVERTISING

Χαρακτήρισε άδικο το φορολογικό σύστημα σημειώνοντας ότι ένας στους δύο πολίτες δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και με τον τρόπο αυτό «δημιουργείται δυσβάσταχο φορτίο για μισθωτούς και συνταξιούχους», ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουμε μια στρεβλή αναλογία έμμεσων με άμεσων φόρων, που πλήττει τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

 

Η ακρίβεια «γονατίζει τα νοικοκυριά στα σουπερμάρκετ και με τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, και ενώ η ανάπτυξη του 2023 θα είναι 2,3%, οι φόροι το 2023 αναμένονται αυξημένοι κατά 8% σε σχέση με τους κυβερνητικούς στόχους!» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έστρεψε τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας «δεν χαρακτηρίζεις, λοιπόν, σε καμία περίπτωση την επενδυτική βαθμίδα της S&P ως διαχειριστικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη», διαπιστώνει.

Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου