Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Σειρήνες στην Γάζα μετά από 7 ώρες σιωπής – Το Ισραήλ χτυπά θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο (βίντεο) Στη δεύτερη φάση ο πόλεμος, επίκειται νέο χτύπημα στη Γάζα 29.10.2023 | 09:35

 

Μετά το «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών στη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής, οι ενδείξεις οδηγούν σε νέα, παρόμοια επιχείρηση ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες την ίδια στιγμή που το μέτωπο στον βορά δείχνει έτοιμο να εκραγεί με τις μάχες μεταξύ ισραηλινών και σιιτών της Χεζμπολάχ να μαίνονται.

Το πρωί της Κυριακής ήχησαν ξανά σειρήνες στη Γάζα, μετά από επτά ώρες σιωπής κι ενώ οι επικοινωνίες άρχισαν να αποκαθίστανται, ενώ ήδη από χθες το μεσημέρι, ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους κατοίκους στη Γάζα να μετακινηθούν προς τα νότια, καθώς επίκειται «ένταση των εχθροπραξιών».


Παράλληλα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν άλλη μια σειρά επιδρομών εντός των συνόρων με τον Λίβανο.

 «Σε απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών και πυραύλων από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της περασμένης ημέρας, μαχητικά αεροσκάφη της IDF έπληξαν έναν αριθμό στρατιωτικών στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται σε ενημέρωση του IDF.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι στόχος ήταν οι υποδομές της Χεζμπολάχ – συμπεριλαμβανομένου ενός παρατηρητηρίου και ενός στρατιωτικού συγκροτήματος.

 Μοιράστηκε επίσης πλάνα από τους βομβαρδισμούς.

Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου