Κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλλε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, κατηγορώντας τες για απάθεια σε ομιλία του στο προεδρικό πρόεδρο.

«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να μείνουμε σιωπηλοί ενώ οι φρικαλεότητες συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

Είπε επίσης ότι «οι δυτικές χώρες παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις ισραηλινές επιθέσεις αντί να ζητούν αυτοσυγκράτηση». «Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεπέρασε την αυτοάμυνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα, διότι το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων» υποστήριξε.

«Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάπαυση του πυρός; Πόσες ακόμη βόμβες πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να αναλάβει δράση το Συμβούλιο Ασφαλείας;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από την Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Συρία» είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

«Η Αμερική είναι εκεί, η Ευρώπη είναι εκεί, με όλες τις δυνατότητες τους, και πάνε και τους… επισκέπτονται. Ενώ στη Γάζα οι μισές κατοικίες είτε καταστράφηκαν είτε έπαθαν μεγάλη ζημιά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Οι επιθέσεις στη Γάζα έχουν ξεπεράσει το όριο της αυτοάμυνας, έχουν μετατραπεί σε σφαγή, σε τυραννία, καταδίωξη και βαρβαρότητα. Το χειρότερο είναι πως οι απολίτιστοι που προσποιούνται τους πολιτισμένους απλά παρακολουθούν αυτή την αγριότητα» δήλωσε. 

«Η Κομισιόν της Ε.Ε ανακοίνωσε χθες πως μέχρι στιγμής  δεν μπορούν να κάνουν έκκληση και εκεχειρία. Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Ποιοι είναι οι υπολογισμοί σας και πως τους κάνετε; Ανακοινώστε το, πότε κάνετε εκεχειρία και πότε όχι; Aν εσείς κάνετε πολιτικοί  κάνω κι εγώ. Είμαι 40 χρόνια στην πολιτική… Όμως ποτέ δεν έγινα θεατής σε διώξεις και σφαγές όπως κάνετε εσείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όλες οι δυτικές χώρες, λες και συμφώνησαν, αντί να ανακαλέσουν το Ισραήλ στην κοινή λογική στηρίζουν τις επιθέσεις δίχως κανέναν όρο. Αυτοί που στα λόγια κάνουν τους μάγκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγνοούν το δικαίωμα της ζωής των κατοίκων της Γάζας. Εδώ και 19 ημέρες. Τι έγινε η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Δεν την ξέρετε; δεν την διαβάσατε; Όχι! Την κοιτάζουν μόνο όταν τους συμφέρει.  Δεν τους συμφέρει και δεν την κοιτάζουν. Διότι το αίμα που ρέει είναι αίμα Μουσουλμάνων!!» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αντί να στείλουν πλοία με βοήθεια, στέλνουν αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία και έδειξαν ξεκάθαρα ποια λόμπι εξυπηρετούν… Σας γνωρίσαμε καλά και θα σας γνωρίσουμε καλύτερα. Aυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωποι και ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Εδω ρωτώ.. Ας μας δώσουν τον αριθμό για να μπορέσει η Κομισιόν της Ε.Ε να κάνει κάλεσμα για εκεχειρία! Πόσα παιδιά να πεθάνουν; Πόσοι τόνοι βομβών πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να κινητοποιηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;»

«Όποιος σιωπά μπροστά στην αδικία, είναι ο διάβολος δίχως γλώσσα. Και να μείνουμε μόνοι, δεν θα διστάσουμε να υποστηρίζουμε το δίκαιο» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ