Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια καίνε δεκάδες σπίτια, χιονοδρομικό κέντρο

 


WRIGTHWOOD, CA, 11 Σεπτεμβρίου (Reuters) - Δύο πυρκαγιές στη Νότια Καλιφόρνια κατέκαψαν δεκάδες ορεινές κατοικίες, διέλυσαν ένα χιονοδρομικό κέντρο και ανάγκασαν χιλιάδες να εκκενώσουν τις πόλεις και τις πόλεις ανατολικά του Λος Άντζελες την Τετάρτη.
Περίπου 40 σπίτια και καμπίνες κάηκαν στα χωριά Mount Baldy και Wrightwood και οι φλόγες σάρωσαν το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο Mountain High στην κομητεία San Bernardino, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.
Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε Bridge Fire, εξερράγη σε πάνω από 48.000 στρέμματα (19.000 εκτάρια), έγινε η μεγαλύτερη στην πολιτεία και μία από τις τέσσερις που καίγονται που βλέπουν η μία την άλλη. Οι πυρκαγιές στη Νότια Καλιφόρνια έχουν μαυρίσει πάνω από 105.000 στρέμματα θάμνων, βούρνων και δάσους, μια έκταση το ένα τρίτο της έκτασης του Λος Άντζελες Η πυρκαγιά του αεροδρομίου στις κομητείες Orange και Riverside κατέστρεψε δεκάδες σπίτια στο El Cariso Village και στο Decker Canyon καθώς αυξήθηκε σε πάνω από 22.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις αρχές και τις τοπικές ειδήσεις.
«Δεν υπήρχε πια έξοδος, έπρεπε να περάσετε μέσα από τις φλόγες για να βγείτε έξω», είπε ο Ryan LaMothe, του οποίου το σπίτι καταστράφηκε από την πυρκαγιά στο αεροδρόμιο, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTLA5.
Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είπε ότι εξασφάλισε ομοσπονδιακά κεφάλαια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.Οι θάμνοι και οι θυελλώδεις άνεμοι οδηγούν τις φλόγες σε φαράγγια και βουνοπλαγιές κατά τη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα που οι επιστήμονες κατηγορούν την κλιματική αλλαγή. Πάνω από δώδεκα τραυματίες έχουν αναφερθεί.
Οι άνθρωποι κόλλησαν κενά γύρω από τις πόρτες τους και τα σχολεία έκλεισαν τουλάχιστον 10 συνοικίες λόγω του καπνού από μια άλλη πυρκαγιά στην κομητεία San Bernardino, τη Line Fire.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας συνέλαβε έναν 34χρονο που φέρεται να ξεκίνησε την πυρκαγιά στις 5 Σεπτεμβρίου.Περίπου 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους σε γειτονιές της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, όπως το East Highlands, που βρίσκονται κοντά στα βουνά.
Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι περιπολούν τις σε μεγάλο βαθμό ερημικές γειτονιές για να αποτρέψουν τις λεηλασίες.
Οι πυρκαγιές είναι ένα φυσικό φαινόμενο στην περιοχή, αλλά η ικανότητα των πυροσβεστών να τις αφήνουν απλώς να καούν έχει παρεμποδιστεί από τους ανθρώπους που μετακινούνται εκεί μετά την τιμολόγηση τους από το Λος Άντζελες. Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες σπιτιών αγωνίζονται να λάβουν ασφάλεια πυρός.Η έκταση της γης που κάηκε φέτος στην Καλιφόρνια είναι ήδη διπλάσια από εκείνη του 2023, όταν η πολιτεία απολάμβανε περισσότερη υγρασία, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια ή CAL FIRE.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν ένα έτος ισχυρών δασικών πυρκαγιών με 6,9 εκατομμύρια στρέμματα να έχουν καεί μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο πλήρους έτους περίπου 7 εκατομμυρίων στρεμμάτων την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Διυπηρεσιακού Κέντρου Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ο Παύλος Φύσσας ζει»: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι UPD

  Eurokinissi  ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.24 20:15 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Αυτές οι μέρες είναι του Παύλου - Αντιφασιστικ...