Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου γύρισε την πλάτη στους πολίτες

 Μητσοτάκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
 Ένας χρόνος μετά την καταστροφική κακοκαιρία «Daniel»


Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού, που δεν αποδέχτηκε το αίτημα συνάντησης με φορείς • Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έστησαν φραγμό • Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απέφυγε να ακούσει τους πληγέντες του νομού Καρδίτσας ο πρωθυπουργός, ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στη Θεσσαλία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».Αντιθέτως επέλεξε να κινηθεί σε ένα εντελώς προστατευμένο και φιλικό περιβάλλον, κάνοντας επίσκεψη στο  ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της περιοχής, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων των ΜΑΤ.Σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων του νομού που είχε προαναγγελθεί.

Οι επικεφαλής υπέβαλαν αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό για να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Από την περιοχή ακούστηκαν φωνές αποδοκιμασίας κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος προτίμησε να διαφημίσει τη συμβολή των χορηγών στην ανακατασκευή του κέντρου Υγείας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές.

«Αν είσαι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας, να έρθεις να μιλήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Έλα να μιλήσεις μαζί μας» ακούστηκε από τους εξαγριωμένους πολίτες. «Δεν έχουμε ζωή, δεν έχουμε εισόδημα, ντροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία του Μητσοτάκη» ακούστηκε να λέει ένας πολίτης.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κ. Έκτορας Γάζος μίλησε για φιέστα-κοροϊδία που στήνει η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Οι υπουργοί και υφυπουργοί που βρίσκονται μέσα στο Κ.Υ. Παλαμά, τόνισε, ξεπερνούν σε αριθμό το προσωπικό που υπάρχει και εργάζεται μόνιμα στο Κ.Υ. Αν όλοι αυτοί είχαν έρθει κατά την διάρκεια της πλημμύρας, κατέληξε, θα είχε αποκατασταθεί στην ώρα του το Κέντρο Υγείας.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Αποδοκιμαζόμενος έντονα στον Παλαμά Καρδίτσας, ο Κυρ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του. 

Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά. 

Στην πραγματική ζωή, τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου παραμένουν άλυτα, τα αντιπλημμυρικά πάσχουν, οι αποζημιώσεις αργούν και δεν αρκούν. 

Αυτά είπαν οι συγκεντρωμένοι, αυτά επιλέγει να αγνοεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. 

Μια κυβέρνηση που «δεν παίρνει» ούτε από λόγια ούτε από βελτιώσεις».

►Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας υπήρχε αντιπροσωπεία κατοίκων του Βλοχού που είχαν αναρτήσει πανό, με το οποίο γνωστοποιούσαν την επιθυμία της μετεγκατάστασης και για το χωριό τους ή τουλάχιστον για όσους το επιθυμούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ιράν: Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι συντριπτική δηλώνει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

https://www.pentapostagma.gr/ Ο άξονας αντίστασης αναφέρεται σε ένοπλες οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπερι...