Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Οι Ρώσοι θα “κάψουν τις χώρες του Βορρά”-Στόχος των νέων πυραύλων της Μόσχας οι βάσεις στην Ευρώπη και Ελλάδα

 

Ηνέα συμμαχία συμμαχία προθύμων χωρών που θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά την Ουκρανίας εντός του ΝΑΤΟ αφορά  12 χώρες: Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο".

Με αυτά που βλέπουμε κατανοούμε βαθιά την ρύση του Αγίου   Παϊσίου που είχε πει πριν πολλά χρόνια: «Αλίμονο στα κράτη του Βορρά »Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά : «Αλίμονο στα κράτη του Βορρά ». Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο . «Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέρονταςΕπειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , (χρόνια πριν το 1990) ρώτησε ένας άλλος : «Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; 

Η Ρωσία θα στοχοποιήσει την ΕΕ και μέσα σε αυτήν και την Ελλάδα

Αυτό δήλωσε και ο κ, Λιόλιος ειδικών επί των οπλικών συστημάτων και καθηγητής στην ΣΣΕ, στην εκπομπή ανατρεπτικό στο ALERT.TV.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ν. Μεντβέντεφ, είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα ως νόμιμο στόχο της Ρωσίας σε πιθανή εμπλοκή, τα αεροδρόμια των χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού της συμμαχίας, σε κάθε σενάριο σύγκρουσης.

Η βρετανική έκδοση της Daily Mail δημοσίευσε ένα infographic που δείχνει τον χρόνο πτήσης του ρωσικού πυραύλου Oreshnik σε βασικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ρωσικός πύραυλος μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο σε μόλις 17 λεπτά, στις Βρυξέλλες σε 15 λεπτά, στο Παρίσι σε 16 λεπτά και στο Βερολίνο σε μόλις 12 λεπτά.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες συζητήσεις σε διεθνείς κύκλους, ειδικά με φόντο τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις.Οι δυτικοί αναλυτές λένε ότι τα στοιχεία υπογραμμίζουν την αυξανόμενη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ειδικά δεδομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία και της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ο πύραυλος reshnik είναι ο πιο πρόσφατος ρωσικός πύραυλος που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στρατηγικών στόχων.

Η μεγάλη του ταχύτητα και η ικανότητά του να χτυπά στόχους σε σημαντικές αποστάσεις το καθιστούν σοβαρό παράγοντα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις στρατιωτικές στρατηγικές των ευρωπαϊκών χωρών.Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δημοσίευση του χάρτη προκάλεσε συναγερμό.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τέτοια δεδομένα ενδέχεται να αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας ενημέρωσης με στόχο την αύξηση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Παράλληλα, το Λονδίνο τονίζει ότι τα συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ παραμένουν βασικό εργαλείο για την προστασία από πιθανές απειλές.

Οι πρόσφατες παρεμβολές σε Αλεξανδρούπολη- Αδριανούπολη από τους Ρώσους

Πρόσφατα είχαμε αναφέρει από την έγκυρη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο gpsjam.org, ότι είχαμε έντονες παρεμβολές στο παγκόσμιο σήμα GPS στην Αλεξανδρούπολη και πέριξ αυτής μέχρι την Αδριανούπολη.

Οι παρεμβολές είναι συχνές, έντονες, ενώ έχουν αναφερθεί και παλαιότερα, προκαλώντας όπως είναι φυσικό εύλογα, πολλά ερωτηματικά για την εθνικότητα της προέλευσης τους.

Υπαρθμ 1 χώρα που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι η Ρωσία, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αφού η ρωσική πλευρά έχει αναφέρει ότι θα στοχοποιήσει όλες τις αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης.

Πριν μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα την Άνοιξη του 2024, είχαμε έντονες παρεμβολές στα συστήματα πλοήγησης στην Ανατολική Ευρώπη, που αφορούσε άνω των 1.600 αεροσκαφών επιβατικών, στρατιωτικών ( όλων των τύπων).

Μιλάμε για παρεμβολές από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου γύρω από την περιοχή της Βαλτικής.Οι EurAsian Times είχαν αναφέρει για πρώτη φορά στα τέλη Ιουνίου του 2023, για τη ρωσική τεχνογνωσία στον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα συστήματα αντι-drone, που είχαν οδηγήσει στην κατάρριψη πολλών τουρκικών TB-2 Bayraktar στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει αυτήν την τεχνογνωσία από την εμπειρία της στη Συρία, τον πόλεμο του Ντονμπάς και την σύγκρουση της Κριμαίας το 2014.

Η Ρωσία φέρεται να έχει προχωρήσει ταχύτερα στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα πληροφοριών από ό,τι περίμεναν οι ΗΠΑ. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες έχει συλλέξει η Ρωσία, αλλά η πρόσβασή της σε OSINT, κατασκοπευτικούς δορυφόρους, πρακτορεία στην Ουκρανία, ισχυρούς υπολογιστές και έμπειρους αναλυτές, καθιστά πιθανό ότι η Ρωσία έχει εκτεταμένες πληροφορίες για τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης «προμοτάρει» την πολιτική Ν.Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες: «Το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ δεν αρκεί, να αυξηθεί» «Να αλληλοεπιδράσουμε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ» 22.12.2024 | 15:23

  Στην άτυπη σύνοδο Βορρά-Νότου που  πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στη Φινλανδία , ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ...