Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024

Πάνω από τους μισούς Ουκρανούς θέλουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία - Δημοσκόπηση

 


Καταστράφηκε στρατιωτικός εξοπλισμός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη σύγκρουσης της Ουκρανίας. Φωτογραφία αρχείου - Sputnik International, 1920, 21.11.2024
Συνεισφέρω
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία συνεχίζει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση επειδή οι ουκρανικές αρχές αρνούνται οποιαδήποτε πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών.
Το 52% των Ουκρανών θα ήθελε να δει τη χώρα τους να διαπραγματεύεται τον τερματισμό της σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό, έδειξε μια τελευταία δημοσκόπηση που διεξήχθη από την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ανάλυσης και παροχής συμβουλών Gallup.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των Ουκρανών που επιδιώκουν πρόωρες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία φέτος αυξήθηκε περίπου δύο φορές σε σύγκριση με το 2022 και το 2023, όταν τα στοιχεία ήταν 22% και 27% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε ορισμένες εδαφικές παραχωρήσεις με αντάλλαγμα μια ειρηνευτική συμφωνία.

Η υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη μάχη του καθεστώτος του Κιέβου με τη Ρωσία έχει μειωθεί «σε κάθε περιοχή της Ουκρανίας», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ενώ το 2022 ο αριθμός των ερωτηθέντων που ζητούσαν συνέχιση των εχθροπραξιών ήταν 72% , το 2024 το ποσοστό μειώθηκε στο 38% , σύμφωνα με την έρευνα.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Gallup τόνισε ότι μετά από περισσότερα από δύο χρόνια της «ζωντανής σύγκρουσης», οι Ουκρανοί «κουράζονται ολοένα και περισσότερο» από την αντιπαράθεση.

Τάφοι Ουκρανών στρατιωτών στο Χάρκοβο. Φωτογραφία αρχείου - Sputnik International, 1920, 06.08.2024
Ανάλυση
Η Ουκρανία αρχίζει να μιλά για την ειρήνη καθώς η στρατηγική της για το πεδίο μάχης καταρρέει
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε νωρίτερα ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεκόπηκαν από το καθεστώς του Κιέβου.
Πρόσθεσε ότι μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να λάβει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας, να προέλθει από «νέα εδαφική πραγματικότητα» και, το πιο σημαντικό, να εξαλείψει «τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης, δηλαδή, «η μακροχρόνια επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ στοχεύει στη δημιουργία ενός αντιρωσικού προγεφυρώματος στο ουκρανικό έδαφος, αγνοώντας τα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας μας και καταπατώντας τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης «προμοτάρει» την πολιτική Ν.Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες: «Το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ δεν αρκεί, να αυξηθεί» «Να αλληλοεπιδράσουμε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ» 22.12.2024 | 15:23

  Στην άτυπη σύνοδο Βορρά-Νότου που  πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στη Φινλανδία , ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ...