Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ Δεν είναι ο... δικός μας πρόεδρος

Δεν είναι ο... δικός μας πρόεδρος

grafima.jpg

Κλικάρετε πάνω στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το γράφημα
«Θερμή υποδοχή» από κινήματα και συνδικάτα αναμένεται να έχει το απόγευμα ο Μπαράκ Ομπάμα. Πληθώρα φορέων, συλλογικοτήτων, το ΠΑΜΕ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, καταγγέλλοντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση. Μάλιστα χθες το βράδυ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη. «Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στην επίσκεψη του γερακιού του πολέμου.
Στην Ελλάδα έρχεται για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για τον ελληνικό λαό καθώς και για τους άλλους λαούς της περιοχής», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Ολος ο κόσμος

Στις 5.30 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο καλεί η «Πρωτοβουλία οργανώσεων-συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ, ΕΕΚ, ΛΑ.Ε., ΑΡΚ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
Στην κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων γίνεται λόγος για μια επίσκεψη-πρόκληση παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. κατηγορείται για ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επισημαίνεται η ανάγκη για «κοινή, διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης».
Στη δική της ανακοίνωση η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ καταγγέλλει ακόμα «το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και αστυνομοκρατίας εν όψει της επίσκεψης και της επετείου του Πολυτεχνείου. Κλίμα που εδώ και μέρες καλλιεργείται από διάφορους «πρόθυμους» και το οποίο εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση με χιλιάδες αστυνομικούς, κλεισίματα δρόμων και απαγορεύσεις».

Γεννούν πολέμους

Στις 5 στο Πολυτεχνείο καλεί ο «Συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό».
Οπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ «γεννά πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμούς, καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα και ο οικονομικός έλεγχος από τις πολυεθνικές του κεφαλαίου», ενώ οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων από σχολές του ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια έκαναν λόγο για μια πορεία που θα έχει ξεχωριστή θέση στο τριήμερο εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλούν ακόμη η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
Στις 5, 5.30 και στις στο Πολυτεχνείο καλούν, τέλος, αρκετές οργανώσεις, συνελεύσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...