Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Συντάκτης: efsyn.gr Ο Όλιβερ Στόουν, ο σκηνοθέτης ταινιών όπως «Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «JFK», «Γουόλ Στριτ», μιλάει στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» και στην Έρση Δάνου με αφορμή την ταινία «Σνόουντεν».

«Ζούμε σε επικίνδυνη εποχή κι έχω αρχίσει να... φοβάμαι»

oliver-stone.jpg

Όλιβερ ΣτόουνEPA/GIORGIO ONORATI
Ο Όλιβερ Στόουν, ο σκηνοθέτης ταινιών όπως «Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «JFK», «Γουόλ Στριτ», μιλάει στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» και στην Έρση Δάνου με αφορμή την ταινία «Σνόουντεν».
Μιλάει για το πάθος του να ξεσκεπάζει τα ψέματα της εξουσίας, αλλά και για τον φόβο που του προκαλεί η παγκόσμια παρακολούθηση. Με την κριτική ματιά του θέλει να ευαισθητοποιεί τον κόσμο, ωστόσο δεν ελπίζει ότι η χώρα του θα γίνει πιο προοδευτική.
Μεταξύ άλλων λέει:
«Κατάγομαι από συντηρητική οικογένεια. Ο πατέρας μου, που αγαπούσα πολύ, ήταν Ρεπουμπλικανός και με μεγάλωσε στην παράδοση του Αϊζενχάουερ και του ότι ο Ρούζβελτ ήταν ένας αχρείος. Η ζωή, όμως, μου έμαθε ένα άλλο μάθημα που βλέπω να επαναλαμβάνεται. 
»Βλέπω τα ίδια λάθη από το 1950 μέχρι τώρα. Από τότε η CIA επεμβαίνει στις εκλογές και σε άλλες καταστάσεις. Η αποστολή μου είναι να τα αποκαλύπτω όλα αυτά και να βοηθώ στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. 
»Αγαπώ τη χώρα μου και ελπίζω να συμβάλω στο να γίνει πιο προοδευτική. Φοβάμαι, όμως, πως πρόκειται για κάτι που δύσκολα θα επιτευχθεί. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ομοϊδεάτες μου».
Όλη η συνέντευξή του στο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου, 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κομισιόν: Εγκρίθηκε η επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων Ξεκινά πενταετής εμπορικός πόλεμος με την Κίνα. Με σχετική πλειοψηφία η απόφαση. Ποιοι αντιδρούν, ποια τα δεδομένα. Δημοσθένης Γκαβέας Δημοσθένης Γκαβέας

  Την επιβολή δασμών ύψους έως και 45% για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα αποφάσισαν σήμερα (4/9) στην πολύαναμενόμενη...