Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Μάχη δίχως οίκτο

Στην τελική ευθεία της μπαίνει μια από τις πιο δηλητηριώδεις προεκλογικές καμπάνιες στην ιστορία των ΗΠΑ και οι δύο υποψήφιοι ετοιμάζονται για τα τελικά τους χτυπήματα. Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει καλύψει την απόσταση με τη Χίλαρι Κλίντον, η παρέμβαση του FBI έχει δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα και έφερε και παρέμβαση Ομπάμα.
Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται αποδυναμωμένη από την υπόθεση με τα email της και την έρευνα που έχει ξεκινήσει το FBI, ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας πυρά κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών. Τον κατηγόρησε ότι «πέρασε την ζωή του με το να δυσφημεί, να υποβαθμίζει, να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των γυναικών».
«Έχει δείξει ότι δεν έχει την προσωπικότητα και τα προσόντα προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου» υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Στον αντίποδα ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένεται να ρίξει τους τόνους, ενώ δήλωσε ότι η αντίπαλός του ενσαρκώνει το «σκοτεινό παρελθόν» της Αμερικής χαρακτηριζοντας τον εαυτό του το... «λαμπερό και ευπρεπές μέλλον».
Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου κατηγόρησε επιπλέον σήμερα την πρώην Πρώτη Κυρία ότι «συνεχώς βάζει τα συμφέροντα του πορτοφολιού της (...) πάνω από εκείνα των Αμερικανών» και στις αμέτρητες προεκλογικές της συγκεντρώσεις απευθύνει εκκλήσεις να μπει ο αντίπαλός της «πίσω από τα κάγκελα».

Προβληματίζει ο ρόλος του FBI

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί ηλεκτρίστηκε ακόμη περαιτέρω από τον προβληματικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το FBI τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος με το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον τη στιγμή που η προεκλογική καμπάνια φθάνει στο τέλος της.
Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, είναι αντιμέτωπος με μια θύελλα επικρίσεων, ενώ κατηγορήθηκε από τους Δημοκρατικούς ότι αποσιώπησε το ζήτημα των διασυνδέσεων που φέρεται να έχει ο Τραμπ με τη Ρωσία.

Οργισμένη παρέμβαση Ομπάμα

Οι χειρισμοί του διευθυντή του FBI έφεραν και την παρέμβαση του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως οι κυβερνητικές έρευνες δεν πρέπει να αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε «πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».

Και οι επιθέσεις συνεχίζονται

Η καμπάνια, πάντως, έχει ακόμη αρκετές ημέρες κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη... πολύς δρόμος για επιθέσεις, σπέκουλες και αντιπαραθέσεις.
Σήμερα ο ιστότοπος Yahoo! News δημοσίευσε ένα βίντεο του 1988 όπου φαίνεται πως αποκαλύπτει ενός βαθμού εγγύτητα μεταξύ του μεγιστάνα και ενός γνωστού μαφιόζου, του Ρόμπερτ ΛιΜπούτι.
Παράλληλα μια νομική εταιρεία ανακοίνωσε ότι μια γυναίκα που έχει υποβάλει μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για βιασμό ανηλίκου θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...