Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Οι «κομμένοι», οι αναβαθμισμένοι και οι νέοι UPD

Αναβαθμίσεις, αποχωρήσεις, αλλά και καραμπόλες έφερε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίζει να δώσει υπουργικά χαρτοφυλάκια σε αρκετά καινούργια πρόσωπα.
Ηχηρά ονόματα, με πρώτο εκείνο του Νίκου Φίλη, απουσιάζουν από το νέο σχήμα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναβαθμίζονται.
Εκτός κυβέρνησης έμειναν ο τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης η τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Δέκα πέντε είναι τα νέα πρόσωπα στη κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα να αποφασίζει σημαντική ανανέωση στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα και ο Κώστας Γαβρόγλου τοποθετήθηκε υπουργός Παιδείας με υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι .
 Έφη ΑχτσιόγλουΈφη Αχτσιόγλου | 
Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπουργός τοποθετήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου .
Γιώργος ΒασιλειάδηςΓιώργος Βασιλειάδης | 
Αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπουργό την Λυδία Κονιόρδου και υφυπουργό Αθλητισμού τον Γεώργιο Βασιλειάδη.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελος , στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης , στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.
Δημήτριος ΛιάκοςΔημήτριος Λιάκος | 
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Οι αναβαθμισμένοι

Πιο... αναβαθμισμένα χαρτοφυλάκια θα έχουν μετά την ορκωμοσία τους ο Νίκος Παππάς, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παραμένει στην ίδια θέση, αλλά το υπουργείο του γίνεται ανεξάρτητο.
Αλέξης Χαρίτσης
Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης από υφυπουργός γίνεται αναπληρωτής υπουργός και ο Στέργιος Πιτσιόρλας από το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
 Δημήτρης Τζανακόπουλος
Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. 
Πιο αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει και η  Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...