Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά της αξιολόγησης

Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά της αξιολόγησης

adedy-630.jpg

Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥEUROKINISSI
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνει στη μία το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην τροπολογία-προσθήκη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η ευθύνη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μεταφέρεται αποκλειστικά στους προϊσταμένους-αξιολογητές, οι οποίοι «αν υπαιτίως δεν εκπληρώσουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους», θα αποκλειστούν από τις επικείμενες κρίσεις στις θέσεις ευθύνης.
Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, η συγκεκριμένη τροπολογία προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που έχει κηρύξει από τις 15 Μαρτίου ενάντια στη μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση.
Ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας χαρακτήρισε την τροπολογία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική που εκβιάζει τους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέση ευθύνης. Επίσης τόνισε ότι η τροπολογία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεών της η ΑΔΕΔΥ έστειλε σήμερα υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές που τους ενημερώνει σχετικά και τους καλεί να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τέλους.
«Όπως δεν πέρασε ο νόμος Μητσοτάκη χθες, δεν θα περάσει ο νόμος Γεροβασίλη σήμερα. Και αυτό φαίνεται από τη στάση των δημοσίων υπαλλήλων», σύμφωνα με τον Δ. Μπράτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

  ΕΛΛΆΔΑ / Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, 11:52:23 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:52 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την κατανομή των 19.181 προσλήψεων τακτικού ...