Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τα παιχνίδια της El Dorado Gold

H El Dorado Gold απειλεί εκ νέου –για 3η φορά μέσα σε 3 χρόνια– ότι θα «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, επιλέγοντας να παίξει και πάλι ένα παιχνίδι πολιτικής πίεσης για να απαλλαγεί από κάθε περιβαλλοντικό έλεγχο, ενώ υποκρύπονται και αγωνίες που συνδέονται με την ίδια την ευστάθεια και το μέλλον της εταιρίας σε ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο.
Το "τελεσίγραφο" έρχεται σε μία φάση ευρύτερης στρατηγικής αποεπένδυσης από την El Dorado Gold, με ΠΤΩΣΗ κατά 50%(!) της μετοχής της από τις αρχές του χρόνου και εντάσεων μεταξύ μετόχων και διοίκησης. Μόλις πριν από λίγους μήνες η El Dorado Gold ανακοίνωσε την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της από την ΚΙΝΑ, όπου ήταν ο μεγαλύτερος ξένος παραγωγού χρυσού.
Η μετοχή της καναδικής εταιρίας τελεί εδώ και μήνες υπό την πίεση αλλεπάλληλων sell-offs. Στις αρχές Αυγούστου κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 14 ετών, ενώ τον ίδιο μήνα υποβαθμίστηκε δύο αλλεπάλληλες φορές από την Credit Suisse.
H θυελλώδης ιστορία των μεταλλείων της Χαλκιδικής μετρά τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Κι εάν στην αφετηρία της ταυτίστηκε με το – ακόμη αναπάντητο – ερώτημα του κατά πόσο συμβατή είναι μια επένδυση ...
TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου