Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η διαιτησία θα αποφασίσει οριστικά για την Eldorado»

«Η διαιτησία θα αποφασίσει οριστικά για την Eldorado» UPD

stathakis-630.jpg

Γιώργος ΣταθάκηςΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν στη διαιτησία τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία της Eldorado Gold στη Χαλικιδική.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, ενώ η διαιτησία προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κατέληξε σε κοινό πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης ενώ απαντώντας σε ερώτηση επειήμανε πως αν ζητηθεί συνάντηση και από την πλευρά της εταιρείας αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Επανέλαβε δε ότι σήμερα έως αύριο θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της Ολυμπιάδας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου μεταλλείου.
Ωστόσο, η αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαιτησίας.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, κατέληξε ο υπουργός.

Ένταση έξω από το υπ. Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο πραγματοποιούν από τις 08:30 το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν κάποιοι εργαζόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα γραφεία.
Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών όταν μεταλλωρύχοι ζήτησαν να μπουν στο υπουργείο και τους απαγορεύτηκε η είσοδος.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων δήλωσε (ΣΚΑΪ) πως «θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου