Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ISIS τέλος: Ο συριακός Στρατός 3 χλμ από την Ντέιρ Εζόρ - Πανηγυρίζουν οι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης (βίντεο)


Το ISIS τουλάχιστον ως οργάνωση που μπορεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις ως τακτικός στρατός, πλησιάζει στο τέλος του καθώς ο συριακός Στρατός απέχει πλέον μόλις 3 χλμ από την συριακή φρουρά της Ντέιρ Εζόρ που επί 4 συναπτά έτη υπερασπίζεται αποκλεισμένη την πόλη εφοδιαζόμενη με άνδρες και πυρομαχικά μόνο από αέρος και οι κάτοικοι της πόλης έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν για την επικείμενη απελευθέρωσή τους.
Η χειρότερη μετάθεση για έναν Σύρο στρατιώτη ήταν στην Ντέιρ Εζόρ καθώς οι πιθανότητες να μην γυρίσει ζωντανός ήταν συντριπτικά πολλές. 
Η πολιορκία των ισλαμιστών αναμένεται να σπάσει ακόμα και σήμερα ενώ η ρωσική Διοίκηση έχει δώσει εντολή στην ρωσική Αεροπορία να «κονιορτοποιήσει» σήμερα τις θέσεις του ISIS καθώς ο συριακός Στρατός θα πραγματοποιήσει μεγάλη έφοδο προς συνένωσή του με την συριακή φρουρά του στρατηγού Issam Zahreddine διοικητού της 137ης Ταξιαρχίας και επονομαζόμενου ως «λιονταριού της ερήμου»
Σημειώνεται ότι μόλις χθες η RuAf πραγματοποίησε 80 αεροπορικές επιδρομές! Σήμερα αναμένεται να περάσουν κατά πολύ τις 100
Παιδιά μαζί με τους γονείς τους έχουν ξεχυθεί στους δρόμους ανεμίζοντας συριακές σημαίες και τραγουδώντας υπέρ του συριακού Στρατού και του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ
«Είναι καλό που βλέπουμε τις δυνάμεις μας να φτάνουν ασφαλείς απ'όλες τις κατευθύνσεις είμαστε υπό καθεστώς πολιορκίας για τέσσερα ή πέντε χρόνια» δήλωσε ένας κάτοικος.
Άλλος κάτοικος είπε: «Η χαρά μας είναι απερίγραπτη και τεράστια περιμέναμε αυτή την στιγμή για πολλά χρόνια»
125.000 κάτοικοι ζουν στην πόλη κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ πολλοί από αυτούς επέζησαν σε συνοικίες ελεγχόμενες από τους φανατικούς εξτρεμιστές.
Θεωρείται ότι και από την Ντέιρ Εζόρ θα υπάρξει πλούσια στρατολόγηση υπέρ του συριακού Στρατού ώστε να μπορέσει με ευκολία να εκκαθαρίσει τις τελευταίες ισλαμιστικές «φωλιές» στην χώρα και να τελειώσει αυτό το μακρόχρονο «λουτρό αίματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει»

  AP Photo ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 03.10.24 19:30 efsyn.gr Ισραηλινός αξιωματούχος τονίζει πως τυχόν ισραηλινή επίθεση θα συναντούσε μια «μη σ...