Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Στο λιμάνι της Μυκόνου οι 12 ναυτικοί φορτηγού πλοίου [Βίντεο]

Υπό δύσκολες συνθήκες ο απεγκλωβισμός τους

Στο λιμάνι της Μυκόνου οι 12 ναυτικοί φορτηγού πλοίου [Βίντεο]

Στο λιμάνι της Μυκόνου οι 12 ναυτικοί φορτηγού πλοίου [Βίντεο]
Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που το βράδυ της Παρασκευής προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.  
  • 0
Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που το βράδυ της Παρασκευής προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.


Έπειτα από αρκετά δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών, επιχείρηση, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυνελέξουν το πλήρωμα (9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν) από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Chinook από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Super Puma προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη διάσωση των ναυτικών, ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.



Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού, των δώδεκα μελών του Φ/Γ πλοίου, αρχικά από τα στελέχη της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή του ελικοπτέρου Π.Α. με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους καθώς και ταχύπλοου σκάφους, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 έως 9 bf), προέβησαν στον ασφαλή απεγκλωβισμό και διάσωση του πληρώματος.



Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης, καθώς το  LITTLE SEYMA που μετέφερε 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου