Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Tο Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βομβάρδισε υπό ανέγερση ιρανική στρατιωτική βάση κοντά στη Δαμασκό

Tο Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βομβάρδισε υπό ανέγερση ιρανική στρατιωτική βάση κοντά στη Δαμασκό

The site of a reported Iranian military compound in Al-Kiswa, Syria, January, 2017.
Iσραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν μια στρατιωτική βάση του Ιράν που χτίζεται κοντά στη Δαμασκό ανέφεραν φιλοασαντικά μέσα νωρίς το Σάββατο το πρωί. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και χτύπησαν πλησίον της πόλης Al-Kiswa, που είναι στα 13 χλμ νότια της Δαμασκού. Μεγάλες εκρήξεις ακολούθηαν όπως μεταφέρεται. Αργά την Παρασκευή το κανάλι Al-Manar μετέφερε ότι ισραηλινά αεροπλάνα  πέταξαν πάνω από το Ν Λιβάνου.
Η συριακή αεράμυνα εκτόξευσε πυραύλους κατά του ισραηλινού μαχητικού αναφέρει το Sky News Arabia. Η συριακή κυβέρνηση  δεν σχολίασε αυτές τις αναφορές.
The reported Iranian compound in Al-Kiswa, with new structures completed, October, 2017.
Σύμφωνα με το The Syrian Observatory for Human Rights (της αντιπολίτευσης), σκληρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Δαμασκού και κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα σε αρκετά μέρη της πόλης.
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν τις αναφορές.Νωρίτερα το τελευταίο μήνα το BBC μετέφερε ότι το Ιράν χτίζει μια διαρκεί στρατιωτική βάση στη Συρία σ΄ένα σύμπλεγμα που χρησιμοποιέιται από το συριακό στρατό πλησίον της Al-Kiswa.haaretz 2.11.17

Σύμφωνα με το AFP o συριακός στρατός δέσμευσε ισραηλινούς πυραύλους κοντά στη Δαμασκό.02/12/2017
www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...