Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ενοχή Ηριάννας - Περικλή προτείνει η εισαγγελέας, σήμερα η απόφαση Καλλιτέχνες για την Ηριάννα και τον Περικλή

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενοχή Ηριάννας - Περικλή προτείνει η εισαγγελέας, σήμερα η απόφαση UPD

irianna-630.jpg

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στο Εφετείο | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή με την πρωτόδικη ποινή (13 χρόνια) εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στις 14:00 η έδρα διέκοψε για μιάμιση ώρα, οπότε και αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης.
Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη από φίλους και αλληλέγγυους των δύο καταδικασθέντων, η εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένη πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό «την τέλεση αδικημάτων, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους».
Διατύπωσε, επίσης, τη θέση της ότι η διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».
Κατά την εισαγγελέα, τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 30χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε ιδιαίτερα στις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. 
Απέρριψε, δε, τον ισχυρισμό ότι η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή ως αποτέλεσμα σκευωρίας και κατασκεύασμα της Αντιτρομοκρατικής, υποστήριξε ότι «οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί» και διευκρίνισε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις», καθώς -όπως τόνισε- «δεν είναι φιλικές σχέσεις» αλλά «εναγκαλισμός... Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η αγόρευση της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου που χειροκρότησε ειρωνικά.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι επέκριναν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».

«Δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις αλλά δεν είναι φιλικές»

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το @TheCase_omniatv, η εισαγγελέας ξεκίνησε με μια εισαγωγή για τη μετάδοση της δίκης, κάνοντας λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα με σκοπό τη στοχοποίησή της και «δολοφονία του χαρακτήρα της».
Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους», σημείωσε ότι «δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους» και τόνισε ότι όσοι τη στοχοποιούν φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι της συμβεί στο μέλλον.
Στη συνέχεια ξεκίνησε την αγόρευσή της υπογραμμίζοντας ότι «η Ηριάννα δεν έδωσε πειστική απάντηση για το πώς βρέθηκε DNA του Δ.Μπ. σε δίπλωμα οδήγησής της αφού μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει», χαρακτήρισε αξιόπιστη την έκθεση και το εργαστήριο της ΕΛΑΣ, ενώ σημείωσε ότι οι πραγματογνώμονες μάρτυρες (Φύτρου, Φιτσιάλος) δεν κατέστησαν αρκετά πειστικές τις καταθέσεις τους.
Είπε, επίσης, ότι το DNA δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που συνδέει τους κατηγορούμενους με τη ΣΠΦ.
«Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, άσχετα αν το αρνούνται για τους δικούς τους, υπερασπιστικούς λόγους. Δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις αλλά δεν είναι φιλικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 ύστερα από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή.
Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος της ΣΦΠ, στην οποία αθωώθηκε, ενώ η Ηριάννα έπειτα από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.
Λίγους μήνες μετά, είχε εντοπιστεί στην Πανεπιστημιούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα, το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και έναν χρόνο μετά, η πραγματογνωμοσύνη επί του οπλισμού αποφάνθηκε για την ύπαρξη μερικού αποτυπώματος που ανήκει σε «άγνωστο θήλυ».
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή τον Ιανουάριο του 2013, η οποία κατέληξε στην καταδίκη τους εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων όσον αφορά τα «ισχνά στοιχεία» που έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές.
Το βίντεο που ετοίμασε η Katiousa.gr
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Βαλέρια Κουρούπη, η Μάνια Παπαδημητρίου, ο Λεωνίδας Οικονομάκης, ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Δώρα Χρυσικού ενώνουν τις φωνές τους για την Ηριάννα και τον Περικλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...