Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Τις ανησυχίες του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα, παρά την συμφωνία του Eurogroup, εξέφρασε εκ νέου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ παράλληλα απέφυγε να αποσαφηνίσει τον ακριβή ρόλο που θα έχει ο οργανισμός στην μετα-Μνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σημείωσε πως τα μέτρα που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι βελτιώνουν τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, ενώ παράλληλα αποκλιμακώνουν τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν όσον αφορά την αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω καινούργιου δανεισμού.
Ωστόσο, επανέλαβε τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η κ. Λαγκάρντ, για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, υπενθυμίζοντας πως οι εταίροι δεσμεύτηκαν σε αναθεώρηση της βιωσιμότητα του χρέους το 2033 και λήψη νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.
Οσον αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν αποκάλυψε ακριβή ημερομηνία δημοσιοποίησής της, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι πιθανότατα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, δηλαδή πριν τη διακοπή εργασιών για το καλοκαίρι.
Ήδη άλλωστε στην Αθήνα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής τον διάδοχο της Ντέλια Βελκουλέσκου, Πίτερ Ντόλμαν, στο πλαίσιο της έκθεσης του Άρθρου 4 που ετοιμάζει το Ταμείο για την Ελλάδα και εξετάζει την κατάσταση στο χρέος, την πορεία της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντόλμαν θα δώσει αύριο μια πρόγευση των διαπιστώσεων του μετά τις επαφές που θα έχει με την κυβέρνηση και παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG