Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Καμπανάκι» ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους


Η Ελλάδα στο Eurogroup

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζει ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένουν αβέβαιες, παραπέμποντας στην ανάγκη για νέα ελάφρυνση. Τι λέει το Ταμείο για περικοπές συντάξεων και πρωτογενή πλεονάσματα.
Πρόοδο, αλλά και πολλές προκλήσεις διαπιστώνει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοινώνοντας τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.
Το Ταμείο επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρωζώνη.
Όσον αφορά στα μέτρα που καλείται να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ παραπέμπει στο πακέτο που έχει νομοθετηθεί για την περίοδο 2019-2020, κάνοντας ειδική μνεία στις νέες περικοπές συντάξεων. Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση, το 2019, πρέπει να εστιάσει στη στοχευμένη ενίσχυση της κοινωνικής στήριξης και στην αύξηση των επενδυτικών δαπανών, μέσω των εξοικονομήσεων που θα προκύψουν από το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Για το χρέος, το ΔΝΤ σημειώνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν στο πρόσφατο Eurogroup, βελτιώνουν τη βιωσιμότητά του μεσοπρόθεσμα, τονίζοντας εντούτοις ότι οι πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές του παραμένουν αβέβαιες. Αναφέρεται στο ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, θα πρέπει τα νέα μέτρα να βασίζονται σε ρεαλιστικές υποθέσεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρήσει εξαιρετικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG