Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

FT: Ο Τσίπρας έτοιμος να συμφωνήσει με Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων


Ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ

FT: Ο Τσίπρας έτοιμος να συμφωνήσει με Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων

© AFP 2018 / Ludovic Marin
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Έτοιμος για συμφωνία με τη Γερμανία στο ζήτημα της επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Finacial Times.
«Δεν μας νοιάζει το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα στους λαθρεμπόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά στους FT, ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ακόμη, όπως μεταδίδει το Sputnik,  ότι πιστεύει πως η ισχύουσα νομοθεσία του Δουβλίνου, η οποία απαιτεί από τους αιτούντες άσυλο να υποβάλουν αίτηση στη χώρα εισόδου της ΕΕ, «δεν είναι βιώσιμη».
Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του αποκορυφώματος της μεταναστευτικής κρίσης το 2015. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε αρχικά τα σύνορα, αλλά υποσχέθηκε να ενισχύσει τους ελέγχους μετά από έντονη κριτική που δέχτηκε.
Ο καγκελάριος, η οποία βρίσκεται υπό την πίεση του υπουργού Εσωτερικών του κυβερνώντος κόμματος CSU της Βαυαρίας των Συντηρητικών, θα συναντηθεί με άλλους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη για να προσπαθήσει να επιτύχει συμφωνία για την κατανομή των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG