Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Με δύο σενάρια για τις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Με δύο σενάρια για τις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στο πρώτο σενάριο περικόπτονται οι συντάξεις αλλά εφαρμόζονται τα αντίμετρα και στο δεύτερο, οι συντάξεις δεν εφαρμόζονται αλλά ενεργοποιούνται τα αντίμετρα.
Και τα δύο σενάρια για το μέλλον των συντάξεων, δηλαδή και εκείνο της περικοπής και εκείνο της μη περικοπής τους από 1/01/2019, περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το πρώτο σενάριο, προβλέπει περικοπή των συντάξεων και εφαρμογή των αντιμέτρων και το δεύτερο τη μη περικοπή των συντάξεων και τη μη εφαρμογή των αντιμέτρων.
Με τη μείωση των συντάξεων, το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,14% του ΑΕΠ και στο εναλλακτικό σενάριο χωρίς τις περικοπές, πλεόνασμα 3,56% του ΑΕΠ.
Περί τις 20 Νοεμβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού που θα αποκαλύψει εάν τελικά οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν ή όχι.
ΝΔ: Ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες
«Το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε και επισήμως» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών «να πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες» και έστω και την ύστατη στιγμή να αφαιρέσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων «από το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που υπέγραψαν».
Μέχρι τότε, ωστόσο, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες και ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη από του συνταξιούχους για το ανατριχιαστικό επιχείρημά τους ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόνον αν αποβιώσουν». καταλήγει η ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...