Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Οι ΗΠΑ μπορεί να απαντήσουν με μαχητικά F-22 στην παράδοση των S-300 στη Συρία


Μαχητικό αεροσκάφος F-22

Οι ΗΠΑ μπορεί να απαντήσουν με μαχητικά F-22 στην παράδοση των S-300 στη Συρία

© Sputnik / Evgeny Biyatov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απαντήσουν με μαχητικά F-22 και F-16CJ Vipers στην παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία. Τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική φάση της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία.
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιήσει μαχητικά F-22 και F-16CJ Vipers για να καταστείλει και να καταστρέψει την εχθρική αεράμυνα, υποστηρίζει δημοσίευμα του thedrive.com, με αφορμή την παράδοση των ρωσικών S-300 στη Συρία.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν ήδη τα F-22s και F-16CJ κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, οπότε και δεν ήταν σαφές πώς η συριακή κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει στην εμφάνισή τους στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Η Ουάσινγκτον μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει σε τέτοιες τακτικές, παρότι συνεχίζει να στέλνει F-22 σε περιοχές κοντά σε αυτές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση, αναφέρει το ίδιο Μέσο.
Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία, όπως είχε προαναγγελθεί μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στις 17 Σεπτεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα καταρριφθεί από λάθος το ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο Il-20 και να βρουν τον θάνατο οι 15 επιβαίνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...