Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Διαλύθηκε η Βουλή του Ισραήλ, πρόωρες εκλογές στις 9 Απριλίου


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Διαλύθηκε η Βουλή του Ισραήλ, πρόωρες εκλογές στις 9 Απριλίου

© Sputnik / Alexey Filippov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Οι βουλευτές, κατά τη διάρκεια ειδικής ψηφοφορίας, ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του Κοινοβουλίου και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 9 Απριλίου. Τι είχε δηλώσει στο Sputnik εκπρόσωπος του Likud.
Υπέρ της άμεσης διάλυσης του Κοινοβουλίου και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 9 Απριλίου τάχθηκε η πλειοψηφία των βουλευτών στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια ειδικής ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης.
Μετά την αποψινή εξέλιξη, οι βουλευτές αναμένεται να τεθούν σε «προεκλογική αργία», ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται, έως ότου σχηματιστεί νέα από τις εκλογές του Απριλίου.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο δεξιός συνασπισμός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα είναι ο νικητής της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.
Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του κύριου κυβερνητικού κόμματος «Likud», δήλωσε στο Sputnik, ότι το Τελ Αβίβ θα διεξάγει γενικές εκλογές στις 9 Απριλίου και ότι η τρέχουσα σύνθεση της Βουλής θα διαλυθεί.
Η προσφυγή στις κάλπες οφείλεται στην πρόσφατη παραίτηση του υπουργού Άμυνας και επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος συμπολίτευσης, Αβιγκόρ Λίμπερμαν, με αφορμή την εκεχειρία με τη Χαμάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του κόμματος «Ισραήλ το Σπίτι μας» δεν οδήγησε την κυβέρνηση του Νετανιάχου σε απώλεια της δεδηλωμένης, καθώς συνέχισε να διαθέτει την πλειοψηφία (σ.σ. 61 βουλευτές σε σύνολο 120).
Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, εξασθένησε σημαντικά την κοινοβουλευτική της ισχύ, καθώς η αποχώρηση ενός ακόμη βουλευτή θα σηματοδοτούσε την πτώση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...