Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Άστατος σήμερα ο καιρός, η προειδοποίηση της ΕΜΥ για την πρωτοχρονιά


Χιονόπτωση στην Αθήνα

Άστατος σήμερα ο καιρός, η προειδοποίηση της ΕΜΥ για την πρωτοχρονιά

© Φωτογραφία : Nikos Katsaros / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βροχές και καταιγίδες σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι αύριο παραμονή και ανήμερα της πρωτοχρονιάς.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Δευτέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς, αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 — 500 μέτρα) της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπόλοιπων τμημάτων της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την πρωτοχρονιά.
Προειδοποιεί ότι την Τρίτη, πρώτη ημέρα του χρόνου, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Δυτικής — Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν και τη νύχτα θα εξασθενήσουν στις υπόλοιπες περιοχές. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο που βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...