Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Στήριξη των ΗΠΑ στις ισραηλινές επιθέσεις «βλέπει» η Δαμασκός


Πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό της Συρίας

Στήριξη των ΗΠΑ στις ισραηλινές επιθέσεις «βλέπει» η Δαμασκός

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το παρ' ολίγον αεροπορικό δυστύχημα εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ. Τι καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.
Για στήριξη των ΗΠΑ στις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Συρίας κάνει λόγο η Δαμασκός, σε επιστολή της προς τα Ηνωμένα Έθνη.
«Η Συρία υπογραμμίζει ότι η συνεχής επιθετική πολιτική του Ισραήλ πιθανώς οφείλεται στην απεριόριστη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας προσθέτει μάλιστα, ότι οι ισραηλινές επιθέσεις αποβλέπουν στην κλιμάκωση της συριακής διαμάχης και στην τόνωση του ηθικού των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες μάχονται εναντίον της κυβέρνηση Άσαντ.
Καλεί μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν μέτρα εναντίον του Τελ Αβίβ, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα στο μέλλον.
Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων, έξι ισραηλινά F-16 έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια δύο εμπορικών αεροπλάνων, όταν εκτόξευσαν πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, πλήττοντας θέσεις της Συρίας.
Από την πλευρά του, ο Λίβανος κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον του Ισραήλ, καταγγέλλοντας την παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας.
Ο ισραηλινός στρατός, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική ανακοίνωση, ως προς το επίμαχο περιστατικό.
Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA γνωστοποίησε ότι το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στη Συρία, διάρκειας 1,5 ώρας. Η πλειοψηφία των ισραηλινών πυραύλων αναχαιτίστηκε από τη συριακή αεράμυνα.
«Οι προκλητικές ενέργειες του ισραηλινού στρατού στις 25 Δεκεμβρίου, όταν έξι F-16 εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή σε έδαφος της Συρίας από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, έθεσαν σε ευθεία απειλή δύο επιβατικά αεροσκάφη» δήλωσε εκ μέρους της Μόσχας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διαμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία, με στόχο την εξάλειψη της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στην ασιατική χώρα.
Είχε προηγηθεί η απόφαση των ΗΠΑ για την απόσυρση 2.000 στρατιωτών από τις περιοχές της βόρειας Συρίας. Από την πλευρά του, πάντως, το Ιράν έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο, ότι η παρουσία της Τεχεράνης στη Συρία συνίσταται αποκλειστικά σε ρόλο συμβούλου προς τη Δαμασκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...