Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ινδονησία


Έκρηξη ηφαιστείου Ανάκ Κρακατάου

Βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ινδονησία

© AP Photo / Bisnis Indonesia
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός που «συνέλαβε» τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το οποίο προκάλεσε το τσουνάμι και την πολύνεκρη τραγωδία.
Εντυπωσιακά πλάνα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία, παρουσιάζονται σε βίντεο που κατέγραψε ομάδα του Φορέα Διατήρησης Φυσικών Πόρων της χώρας.
Στο βίντεο ακούγεται ο ήχος της έκρηξης την ώρα που το ηφαίστειο «ξερνάει» καπνό και λάβα.
Ενσωματωμένο βίντεο
Erupsi gunung krakatau. Sumber video : Bksda Bengkulu-Lampung
​Η έκρηξη του ηφαιστείου προκάλεσε τσουνάμι το οποίο άφησε πίσω τουλάχιστον 281 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές απέτυχαν να προειδοποιήσουν εγκαίρως τον πληθυσμό. Αρχικά ανακοίνωσαν, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για τσουνάμι, αλλά για μια πλημμυρίδα και κάλεσαν τον πληθυσμό να μην πανικοβληθεί. «Ήταν λάθος, εκφράζουμε τη λύπη μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας, Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.
Όπως, βέβαια, παρατήρησε ο καθηγητής Ντέιβιντ Ρότερι του βρετανικού Open University, η εγγύτητα του ηφαιστείου με τις ακτές έδωσε ελάχιστο χρόνο στις αρχές να αντιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...