Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Μόσχα: Τα εδάφη που ελέγχονταν από τις ΗΠΑ να περάσουν στη συριακή κυβέρνηση


Συρία

Μόσχα: Τα εδάφη που ελέγχονταν από τις ΗΠΑ να περάσουν στη συριακή κυβέρνηση

© Sputnik / Михаил Алаеддин
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της Ουάσινγκτον από τη Συρία, ο έλεγχος των εδαφών που ελέγχονται από τις ΗΠΑ θα πρέπει να δοθεί στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.
Τα εδάφη που ελέγχονταν από τις ΗΠΑ θα πρέπει να περάσουν στην κυριαρχία της συριακής κυβέρνησης εκτίμησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.
«Ανακύπτει το ερώτημα — ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο των συριακών εδαφών που κρατούνται από τις ΗΠΑ; Είναι προφανές ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και λαμβάνοντας υπ 'όψη τι έχουν περάσει η Συρία και ο λαός της, πρέπει να είναι η συριακή κυβέρνηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεδομένα σχετικά με οποιαδήποτε επαφή μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Δαμασκού για το θέμα αυτό», δήλωσε η Ζαχάροβα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τη μετάβαση σε μια νέα φάση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη Συρία, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν «να συνεχίσουν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις και περιορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις εδάφους».
Οι δηλώσεις της εκπροσωπου έρχονται μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν όλα τα στρατεύματά τους από τη Συρία εντός 60 έως 100 ημερών.
Ωστόσο, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζει να διεξάγει αεροπορικές επιθέσεις στις θέσεις του ISIS στη Συρία, σε μια εκστρατεία που δεν εγκρίθηκε ούτε από τον ΟΗΕ ούτε από τη συριακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...