Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στην Ινδονησία


Νεκροί και τραυματίες από τσουνάμι από έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα στην Ινδονησία.

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στην Ινδονησία

© AFP 2018 / Semi / AFP
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο αριθμός των νεκρών από το πρόσφατο τσουνάμι, ανέρχεται σε 430, ενώ οι αγνοούμενοι αριθμούν σε 159 άτομα. Περίπου 22.000 οι εκτοπισμένοι, σχεδόν 1.500 οι τραυματίες.
Στους 430 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι που «χτύπησε» τις ακτές των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα, στην Ινδονησία, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των τραυματιών εκτιμάται σε 1.495, ενώ οι αγνοούμενοι αριθμούν σε 159 άτομα.
«Περίπου 22.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των ζημιών στις κατοικίες, αλλά και της τελευταίας προειδοποίησης για νέο τσουνάμι» έσπευσε να προσθέσει ο ΟΗΕ.
Από την πλευρά τους, οι αρχές της ασιατικής χώρας έχουν καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές, εξαιτίας του κινδύνου νέου τσουνάμι.
Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από την αποκόλληση κρατήρα του ηφαιστειακού νησιού «Ανάκ Κρακατόα», κατά τη διάρκεια πλημμυρίδας.
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο και νέου τσουνάμι, καθώς το ηφαίστειο αναδύει πυκνά σύννεφα στάχτης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως παραμένει πλήρως ενεργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη (26/12) συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη φυσική καταστροφή του 2004, όταν περίπου 250.000 άνθρωποι «χάθηκαν» λόγω παλιρροιακών κυμάτων, ύψους σχεδόν 30 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποια είναι τα εισοδήματα που απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τέλος Ιουλίου 02.05.2024 | 09:56

  Στις 26 Ιουλίου «εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος να πρέπει να καταβ...