Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Νέα τουρκική πρόκληση: Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητεί ο Ακάρ


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Νέα τουρκική πρόκληση: Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητεί ο Ακάρ

© AFP 2019 / Adem Altan
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.
Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.
Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με την στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.
Ειδικότερα, ο Ακάρ δήλωσε ότι ζητεί από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, να ληφθούν τα «απαραίτητα μέτρα αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων των δυο χωρών».
Κουμουτσάκος: Προκαλούν εκείνοι που απειλούν διαρκώς με το casus belli
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολίασε σε αυστηρό ύφος τις δηλώσεις Ακάρ.
«Εκείνοι που με το "casus belli" απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, να παύσουν να την προκαλούν. Με τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, ούτε διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου», έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Giorgos Koumoutsakos
​Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, γίνονται ένα εικοσιτετράωρο μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη, πως η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και έχουν σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή στη γείτονα.
«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πάσχα στη Ρούμελη

  ΠΑΣΧΑ  / Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, 08:14:18 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Γεμίζουν ξανά τα χωριά στον ορεινό όγκο της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ε...