Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός, συναγερμός για νέες επιθέσεις

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σρι Λάνκα, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός, συναγερμός για νέες επιθέσεις

© AP Photo / Eranga Jayawardena
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σχεδόν 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα και άλλοι 500 έχουν υποστεί τραύματα. Δεν έχει αναλάβει ευθύνη μέχρι στιγμής κάποια οργάνωση. Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για τα χτυπήματα πριν από δέκα ημέρες. Επτά βομβιστές-καμικάζι έσπειραν τον θάνατο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών. Εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Αυξάνεται, με το πέρασμα των ώρων, ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Σρι Λάνκα, εν μέσω των εορτασμών για το Πάσκα των Καθολικών.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 290 άνθρωποι και ακόμη 500 τραυματίστηκαν. 
​Τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι Αρχές, αλλά ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύεται ότι υπάρχουν και άτομα από άλλες χώρες, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 37 τουρίστες. 
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μίλησε για τρομοκρατικές επιθέσεις, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις κάποια οργάνωση. 
Εικόνες καταστροφής στη Σρι Λάνκα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
© AFP 2019 / ISHARA S. KODIKARA
Εικόνες καταστροφής στη Σρι Λάνκα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Αμέσως μετά τις επιθέσεις, σήμανε συναγερμός στη χώρα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα κοινωνικά δίκτυα και τις υπηρεσίες ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων. 
Μάλιστα, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα εξέδωσε εντολή για νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις. 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιεί για πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα σε συνωστισμένες τουριστικές περιοχές, εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη.
Πολίτες της Σρι Λάνκα προσεύχονται στον δρόμο μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.
© AFP 2019 / MOHD RASFAN
Πολίτες της Σρι Λάνκα προσεύχονται στον δρόμο μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μετά τις επιθέσεις, επικράτησαν σκηνές χάους σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς κραυγές, εκκωφαντικοί ήχοι εκρήξεων, καπνοί, σκόνη, συναγερμοί, σπασμένα τζάμια και γυαλιά στους δρόμους, συνέθεταν το σκηνικό της φρίκης. 
​Οι Αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι συνολικά έξι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από επτά καμικάζι. 
Η αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον 24 άτομα για τις επιθέσεις. 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της χώρας έχει αναθέσει την έρευνα των επιθέσεων σε μία επιτροπή τριών ατόμων. 
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φέρουν τις Αρχές της Σρι Λάνκα να έχουν ειδοποιηθεί για τις επιθέσεις πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, εν τω μεταξύ, η αστυνομία είχε λάβει σχετικές πληροφορίες πριν από δέκα ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Με το στόμα ανοιχτό» έμειναν οι πολίτες στην ανάλυση του Κ.Σκρέκα για την τιμή του αρνιού! – «Αν είναι βαρύ είναι πιο ακριβό»! ΣΥΡΙΖΑ: «Ο υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις... ασκήσεις φυσικής και μη χειρότερα» - Χαμός στο X (πρώην Twitter) 03.05.2024 | 15:01

  «Με το στόμα ανοιχτό έμειναν» οι Έλληνες πολίτες όταν άκουσαν τον υπουργό ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα, να τους εξηγεί σε τηλεοπτικό σταθμ...