Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Exit Polls: Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία ο Ζελένσκι


Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας και ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Exit Polls: Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία ο Ζελένσκι

© Sputnik / Stringer
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Με βάση τα πρώτα στοιχεία των exit polls, ο κωμικός έχει σαφές προβάδισμα νίκης έναντι του απερχόμενου προέδρου. «Δεν θα απογοητεύσω τους Ουκρανούς» το πρώτο σχόλιο του Ζελένσκι.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται πως είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, όπως προκύπτει από τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο κωμικός λαμβάνει το 73,2% των ψήφων, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον απερχόμενο πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος περιορίζεται στο 25,3%.
Στη δυτική Ουκρανία, το ποσοστό του Ζελένσκι διαμορφώνεται στο 56,4% ενώ στις ανατολικές επαρχίες η απήχηση του επόμενου προέδρου της χώρας εκτινάσσεται στο 88%.
Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο λαμβάνει 43,6% στις δυτικές επαρχίες και μόλις 12% στις ανατολικές.
Ο Ζελένσκι έχει σαφές προβάδισμα και στα κεντρικά, αλλά και στα βόρεια τμήματα της Ουκρανίας, αποσπώντας το 72,3% και το 86%, αντίστοιχα, των συνολικών ψήφων.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των exit polls, ο κωμικός διαβεβαίωσε ότι «δεν θα απογοητεύσω τους Ουκρανούς».
Την ίδια ώρα, ο Ποροσένκο ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσει», αναγνωρίζοντας την εκλογική του ήττα και δεσμευόμενος ότι θα παραμείνει στον χώρο της πολιτικής.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αποτιμώντας τα πρώτα αποτελέσματα, δήλωσε ότι οι πολίτες της Ουκρανίας κατέδειξαν την επιθυμία για πολιτικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ποιοι κρατούν δέσμια τη δημοσιογραφική πένα

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.  MEDIA 03.05.24 09:19 Δημήτρης Α...