Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ!!Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη Ν.Δ.

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη Ν.Δ. - Αλ.Τσίπρας: Θα τη μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης

Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη Ν.Δ. - Αλ.Τσίπρας: Θα τη μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης

  • A-
  • A+
Θύελλα αντιδράσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση για το σχόλιο του Π. Πολάκη σε ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στ. Κυμπουρόπουλου - «Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση Πολάκη», είπε στην Ολομέλεια ο Κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του υπουργού μετά το Πάσχα - «Θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση», απαντά ο Αλ. Τσίπρας. - Με ένα ερώτημα προς τη Ν.Δ. και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της, απαντά ο αν. υπουργός Υγείας.
Μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας.
«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη. Με βάση το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, μετά το Πάσχα η Ν.Δ. καταθέτει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και ελάτε να δούμε αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στο σχόλιο του αναπλ. υπουργού Υγείας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
«Πρόθεσή μου ήταν να πάρω τον λόγο και να μιλήσω για το εκτρωματικό νομοσχέδιο Γαβρόγλου (...) Η επικαιρότητα έχει τη δική της δυναμική», είπε επίσης ο Κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών; Εσείς που τον υποστηρίζεστε σιωπηλά...».
«Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον γνώρισα πριν από λίγους μήνες. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η κοινωνία, έχουμε την ανάγκη του... Υπάρχουν όμως ορισμένες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι... Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ζήτημα ήθους...», πρόσθεσε και ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του κατέθεσε την ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει για την Παιδεία λέγοντας: «Την ομιλία την καταθέτω και αμέσως μετά το Πάσχα θα τα πούμε εδώ στη Βουλή. Debate δεν θέλατε, κύριε Τσίπρα; Θα το έχετε εδώ στη Βουλή. Και πάρτε τον κ. Πολάκη αγκαλιά γιατί ένα και το αυτό είστε...».
Αποχωρώντας από την αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες γιατί η Ν.Δ. δεν καταθέτει τώρα πρόταση μομφής και εξήγησε ότι σέβεται τις μέρες του Πάσχα.«Η εβδομάδα των Παθών για τον κ. Τσίπρα ξεκινάει μετά το Πάσχα. Θα αναγκαστεί ή να τον αποπέμψει ή να τον στηρίξει ή, ακόμη χειρότερα, να τον πάρει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη μέρα που θα ανοίξει τη Βουλή».
Στον πρόεδρο της Ν.Δ. απάντησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. «Όποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».
«Ο Κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανοί- το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι' αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε. Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα 'ρθεί εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, θα 'ρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί, αντί να αυξηθεί, ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε θέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, για το πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Το σχόλιο Πολάκη και η απάντηση Κυμπουρόπουλου

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Στ. Κυμπουρόπουλου που εξέφραζε ένα προσωπικό παράπονο: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει».
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση σχολίασε ο Π. Πολάκης ως εξής:
Τη λύπη του εξέφρασε σήμερα ο Στ. Κυμπουρόπουλος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». «Λυπάμαι γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και είναι μια κυβέρνηση η οποία τα προασπιζόταν, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την προάσπιση των δικαιωμάτων, γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόσθεσε:
«Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω... Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ», πρόσθεσε.
Όσον αφορά την πρόσληψή του υπογράμμισε πως ακολούθησε μια νόμιμη διαδικασία και αξιολόγηση: «Σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα».
Στέλιος Κυμπουρόπουλος
EUROKINISSI

Ο κ. Κυμπουρόπουλος μίλησε και στο Θέμα Radio: «Ακούω την άποψη Πολάκη,δεν ακούω τον υπουργό Πολάκη. Είναι η πολιτική, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ανόμοιες καταστάσεις με όμοιες συνθήκες. Είναι πολιτική για το τι ζωή θέλουμε. Είναι το πώς δίνεται η αντίληψη για το τι είναι αναπηρία. Η αναπηρία δεν είναι ένας ορισμός, είναι το πριν το κατά τη διάρκεια και το μετά».

«Έκανα χρήση του νόμου. Αξιολογήθηκα από μια επιτροπή του ΚΕΣΥ, εκτιμήθηκα, κρίθηκα από πενταμελή επιτροπή αν είμαι άξιος να πάρω αυτή την θέση με τον τρόπο που εγώ γίνομαι λειτουργικός με προσωπική βοηθό της οποίας ο μισθός καταβάλλεται από ίδια κεφάλαια (...) Έχω μια πορεία 34 ετών. Η πορεία μου έχει ευκολίες και δυσκολίες άλλες φορές λιγότερες και άλλες περισσότερες. Είμαι εδώ εδώ για να ακούσω, να μάθω και σιγά σιγά να κάνω τα βήματα μέχρι τις 26 Μαΐου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αντίδραση του υπουργού 

Στο πρώτο σχόλιο που έκανε σήμερα ο Π. Πολάκης έγραψε στο facebook«Εν τω μεταξύ, μέσα στις κραυγές της ΝΔ για τις δήθεν "ντροπές"..., αποκαλύπτεται και ένας ακόμα λόγος για τον αντιπερισπασμό που επιδιώκεται...: Ασκήθηκε δίωξη στην κυρια Στουρνάρα για την απευθείας ανάθεση του Συνεδρίου E-Health με 713.000 ευρώ .(τρεις μερες πριν παραγραφεί πρώτη δικάσιμος τον Ιούνιο) Όταν είχαμε πάει αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα το 2016 και 2017... πάλι για σκευωρία μιλούσαν !!!»
Ακολούθησε και δεύτερη τοποθέτηση του αν. υπουργού Υγείας που επέλεξε να θέσει ένα ερώτημα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο Παύλος Πολάκης, στη δήλωση που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου από το περιστύλιο της Βουλής, απόκρουσε την προσπάθεια «συνειδητής στοχοποίησης και διαστρέβλωσης» των όσων έγραψε και έθεσε το ερώτημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της «αν τα θετικά μέτρα» υπέρ των ατόμων με αναπηρία «όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν».

Η αντιπολίτευση

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», σχολίασε νωρίτερα στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τη σκυτάλη πήρe ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που σημείωσε:
«Έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, μεγαλύτερος βάρβαρος, ανάγωγος και αναίσθητος υπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει σε κυβέρνηση δυτικής χώρας, μία εθνική ντροπή!», έγραψε στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη, έγραψε στο facebook: «Ίσες ευκαιρίες δεν σημαίνει ‘’να βάζουμε όλοι μαζί τα χαρτιά μας’’, όπως θεωρεί ή αντιλαμβάνεται ο κ. Πολάκης. Σημαίνει να δίνουμε σε όλους, σαν κράτος και σαν κοινωνία, τις δυνατότητες να διεκδικούν και να κερδίζουν το δικαίωμά τους στη δημιουργία, στην προσωπική ευτυχία και στην αναγνώριση, χωρίς τα εμπόδια και χωρίς τις ανισότητες της αφετηρίας τους. Όπως έκανε και κέρδισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος».
Για το θέμα τοποθετήθηκε και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά: «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως, τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…»
«Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί "προτάσεων δυσπιστίας" και "ψήφων εμπιστοσύνης" είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα», σχολίασε το αναφέρει ΚΚΕ.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι έγραψε στο twitter:

Αποστάσεις από Ν. Φίλη και Στ. Κούλογλου

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως με όσα είπε ο Παύλος Πολάκης «αδικεί τον εαυτό του"» και «δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρει τρόπο να επανορθώσει την αστοχία του.
Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Alpha σημείωσε ότι ο «ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» και πρόσθεσε ότι «βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ράπισμα» από Μ.Σαλβίνι κατά Ε,Μακρόν: «Ούτε ένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πεθάνει στο όνομα του Γάλλου προέδρου» Οργή από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης κατά Μακρόν για την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία 03.05.2024 | 16:55

  Ράπισμα κατά Ε.Μακρόν από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος  αντιδρώντας σε χθεσινές ...