Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Τσίπρας για ισπανικές εκλογές: Μη βιάζονται να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς


Ο Αλέξης Τσίπρας στο διεθνές Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι

Τσίπρας για ισπανικές εκλογές: Μη βιάζονται να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς

© AP Photo / Jean-Francois Badias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα της κάλπης στην Ισπανία που ανέδειξε πρώτο το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη.
Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία.
44 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
​«Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία», προσθέτει ακόμη.
​Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες στην ισπανία ανέδειξαν Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ πρώτο κόμμα που όμως θα χρειαστεί τη στήριξη από κάποιο μικρότερο κόμμα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. 
Το Podemos συγκεντώνει 42 έδρες, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται άλλες 11 έδρες για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει μόλις 65 έδρες, το Ciudadanos 57 και το ακροδεξιό Vox μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με 24 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ποιοι κρατούν δέσμια τη δημοσιογραφική πένα

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.  MEDIA 03.05.24 09:19 Δημήτρης Α...