Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Οι Δημοκρατικοί ζητούν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της έκθεσης Μιούλερ


Special counsel Robert Mueller's redacted report on Russian interference in the 2016 presidential election as released on Thursday, April 18, 2019, is photographed in Washington.

Οι Δημοκρατικοί ζητούν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της έκθεσης Μιούλερ

© AP Photo / Jon Elswick
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δεν προέκυψαν στοιχεία περί ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά η έκθεση κάνει λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης από τον Τραμπ. Το πλήρες κείμενο και όχι την αναθεωρημένη έκδοσή του θέλουν να δουν οι Δημοκρατικοί.
Με επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Κοινοτήτων αλλά και στη Γερουσία, ζητούν να δουν το πλήρες κείμενο της έκθεσης Μιούλερ και όχι μόνο ένα μέρος της.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει δημοσιεύσει μια αναθεωρημένη εκδοχή της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, με τα συμπεράσματα της έρευνας του περί συνέργειας του Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία και περί ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016. Δεν προέκυψαν τέτοια στοιχεία, ωστόσο η έκθεση αναφέρει ότι διαπιστώθηκαν δέκα περιπτώσεις κατά της οποίες ο Τραμπ φέρεται να προσπάθησε να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.
Στην επιστολή των Δημοκρατικών αναφέρεται ότι απαιτούν πλήρη πρόσβαση στην έκθεση Μιούλερ για να μπορέσουν να διεξάγουν τα σωστά συμπεράσματα και να καθορίσουν εάν απαιτείται δίωξη κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τραμπ για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Την επιστολή υπογράφουν, η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ο επικεφαλής των δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σάμερ και τέσσερις ακόμη βουλευτές.
Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου, που επίσης δεν δέχθηκαν να έχουν πρόσβαση μόνο στην αναθεωρημένη έκθεση του Μιούλερ, αναφέρουν ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να βρεθεί μια λογική λύση που θα τους επιτρέψει να δουν το σύνολο της αναφοράς και παράλληλα να μην διακυβευτούν ευαίσθητες πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, από τα πορίσματα της ερευνάς δεν προκύπτει αδίκημα σε βάρος της δικαιοσύνης.
Σχετικά με την υπόθεση περί ρωσικής εμπλοκής που διαψεύσθηκε με την έκθεση Μιούλερ, η Μόσχα είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή ότι Ρώσοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ανέφερε μάλιστα ότι η υπόθεση ξεκίνησε από το αντίπαλο στρατόπεδο του Τραμπ που ήθελε να δικαιολογήσει την εκλογική του ήττα αλλά και αντιπερισπασμό από υπαρκτές υποθέσεις εκλογικής απάτης και διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σαν σήμερα: Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

  03/05/2024 - 00:01 1469 : Γεννιέται ο Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από την Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσία...