Τρίτη 2 Απριλίου 2019

«Παγώνουν» οι υπηρεσίες οικογενειακού γιατρού στα Κέντρα Υγείας της Αττικής

«Παγώνουν» οι υπηρεσίες οικογενειακού γιατρού στα Κέντρα Υγείας της Αττικής

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 

«Παγώνουν» οι υπηρεσίες οικογενειακού γιατρού στα Κέντρα Υγείας της Αττικής


Δικαιώνει προσωρινά, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, τους γιατρούς που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και υποχρεώθηκαν να ασκήσουν καθήκοντα οικογενειακού γιατρού, βάσει του νόμου 4486/2017, απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου.
Υπενθυμίζεται πως με τον παραπάνω νόμο γιατροί των ειδικοτήτων παθολογίας, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής που εργάζονταν στις πρώην δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΙΚΑ - ΠΕΔΥ, νυν Κέντρα Υγείας αστικού τύπου της σημερινής ΠΦΥ χαρακτηρίστηκαν ως εν δυνάμει οικογενειακοί γιατροί, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούσαν να εγγραφούν.
Απέναντι στον νόμο είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή ομόφωνα οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Για «ηχηρό χαστούκι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» ο Παναγιώτης Ψυχάρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠ ΠΦΥ).
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του 1845/29-3-2019, έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα γιατρών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που εξαναγκάζονταν με εντολή της 1ης ΥΠΕ να μετατραπούν χωρίς τη θέλησή τους σεοικογενειακούς γιατρούς.
Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αττικής (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) σημειώνει ότι «με αυθαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις» και καλεί τους γιατρούς να πορευτούν με ενότητα.
Η ΠΦΥ, η οποία έχει δεχθεί επίθεση από το 2014, όταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης, έβαλε «λουκέτο» στα ιατρεία του ΙΚΑ, βρίσκεται σήμερα σε φάση τέτοια, που δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας μας, λέει ο Π. Ψυχάρης και επισημαίνει ότι «τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ξεπερνούν το 50% και οι δημόσιες δαπάνες βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αυτοί που σχεδιάζουν πολιτικές υγείας οφείλουν μια εξήγηση για το πού βαδίζει η υγεία».
Προειδοποιεί δε ότι «όσο δεν υπάρχει διάλογος ουσιαστικός και πολιτικές λύσεις, τόσο θα προσφεύγουν στα δικαστήρια και σε κινηματικές δράσεις οι γιατροί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...